6 aplikacija koje vaše dijete mora imati na svom smartphone-uU modernom vremenu u kojem skoro svako dijete ima smartphone ili tablet pokušavamo im olakšati školovanje na sve moguće načine. Bilo da ste pobornik klasičnih metoda učenja uz knjigu ili volite isprobavati nove aplikacije i platforme važno je shvatiti što je to što će vašem djetetu olakšati da iskoristi svoj puni potencijal tijekom školovanja.
Danas vam donosimo 6 aplikacija koje će pomoći u školovanju učenicima svih uzrasta i roditeljima omogućiti iskorištavanje najboljih mogućnosti i prednosti koje današnji smartphone-ovi pružaju.

Duolingo

Učenje drugog ili trećeg jezika za djecu može biti izazov, pogotovo ako se ljeti riječi i razgovor ne vježbaju. Ako želite da vaše dijete poboljša svoje znanje iz bilo kojeg stranog jezika onda je ovo aplikacija koju vaše dijete mora imati instalirano na svom smartphone-u. Duolingo ima “zarazan” način učenja jer sadrži sate i sate slušanja, govora i prevođenja kroz razne igre. Duolingo je zabavna aplikacija kao i svaka druga igra koju vaše dijete može skinuti na svoj smartphone, s bonusom podučavanja jezika, od španjolskog i ruskog do ukrajinskog. Duolingo je besplatna aplikacija i dostupna je na Androidu i iOS-u.

Alternativa ovoj aplikaciji je ovaj odličan online riječnik koji sadrži više od 700 000 različitih termina i prijevoda.

[Duolingo download link]

Class Timetable

Zanimljiva, šarena aplikacija u kojem je vrlo jednostavno unositi bilješke i raspored sati. Za svaki predmet možete unijeti drugačiju boju i s obzirom da je digitaliziran, vaše dijete će dobivati obavijest o tome koji mu je sat sljedeći na redu. Ova aplikacija je besplatna i dostupna na iOS-u i Androidu.

[Class Timetable download link]

Evernote

Najpopularnija, najjednostavnija i najbolja aplikacija za upisivanje i praćenje bilješki. Ovu aplikaciju ne obožavaju samo djeca već i odrasli. Ono što je zanimljivo kod ove aplikacije je mogućnost ubacivanja bilješk glasovnim, fotografiranjem, pisanim putem. Aplikacija je besplatna i podržava Androide i iOS.

[Evernote download link]

The Homework App

Zanimljiva šarena aplikacija u kojoj djeca mogu pratiti svoje zadatke pisanja zadaće i rasporede. Svakom predmetu se može odrediti druga boja radi lakšeg praćenja domaćih zadaća i snalaženja te se mogu dodati razni podzadaci (primjer: matematika, strana 6, zadatak 36) i slično. The Homework App je besplatna aplikacija koju možete skinuti na smartphone koji podržava Android i iOS.

The Homework App download link

Karta svijeta / Atlas za 2016

Korisna, precizna i vrlo pristupačna aplikacija na kojoj se nalazi karta svijeta koja će pomoći vašem školarcu da svlada osnovna znanja geografije. Vaše dijete s ovom aplikacijom može istraživati razne države i gradove kroz pregledno i jednostavno sučelje koje ima izgled pravog atlasa. Aplikacija je također besplatna i moguće ju je instalirati na Android i iOS smartphone preko Play Google Store-a.

[The Homework App download link]

Izvor naslovne fotografije: FileHippo (filehippo.com)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here