6 razloga da napravite odličan web sajtPretražite Internet uzduž i popreko, otkrićete da postoje samo 3 tipa web sajtova: loš sajt, dobar sajt i odličan sajt.
Naravno, niko ne želi loš web sajt, ali čak i takav sajt ima potencijal da dođe do globalnog tržišta, jer ipak je bilo kakvo online prisustvo bolje od nikakvog. Dobar web sajt, sa druge strane, može učiniti dosta za jedan brend. On predstavlja alat za promociju delatnosti i može ulivati poverenje i privući veliki broj posetilaca i korisnika usluge/kupca proizvoda. Samo je jedna stvar bolja od posedovanja dobrog web sajta, a to je posedovanje odličnog web sajta.
Dajemo vam 6 prednosti odlično izrađenog web sajta, ujedno i razloga da poverujete u ove reči i primenite ih i u svom slučaju.
1. Web sajt je značajan vid reklame. Poboljšajte vaše online prisustvo za one koji traže vaš proizvod ili uslugu. Mala i srednja preduzeća koja su se nastanila i u web okruženju beleže rast svojih prihoda. Prodaja se povećava ako na pravi način plasirate svoju uslugu tamo gde se nalaze vaši potencijalni klijenti – na Internetu.
2. Kada dovedete posetioce na svoj sajt, pokušajte tu i da ih zadržite. U tom trenutku glavnu ulogu igra web dizajn. Dizajn je ono što će privući ili odbiti ljude u prvih 10 sekundi njihove posete sajtu. Ljudi ignorišu dizajn koji ignoriše ljude. Zanimljivim i korisnim sadržajem i interaktivnim dizajnom nateraćete posetioce da provedu malo više vremena na vašoj web stranici. A što više vremena tu provedu, veća je verovatnoća da će izvršiti konverziju.
3. Odličan web sajt ostavlja dobar utisak i lako se pamti. Ukoliko vas je posetilac zapamtio, velika je verovatnoća da će se ponovo vratiti na vaš sajt. Ovakav web dizajn je ponekad od presudne važnosti za jedno poslovanje. Na primer, vaš sajt posećuje osoba kojoj u datom trenutku nije potrebna vaša usluga/proizvod, ali iskustvo koje je stekla pretražujući ga, oduševio ju je. Svakako će vas se setiti prvi sledeći put kada njoj ili nekome iz njenog bližeg okruženja bude potrebna slična usluga ili prozvod.
4. Šta sa konkurentima? Kako se bolje pozicionirati od preduzetnika koji se bave istom vrstom poslovanja kao i vi? Web dizajn će presuditi. Najveća konkurentska prednost može biti upravo responsive web sajt, odnosno sajt prilagođen svim mobilnim uređajima. 40% korisnika će u rezultatima svoje pretrage na Google-u preskočiti čak i prvi rezultat, ukoliko sajt koji se prikazuje nije mobile friendly.
5. Web sajt je najpovoljniji vid predstavljanja širokoj publici. Svakako jeftiniji od TV reklame ili bilborda. 89% online brendova smatra web sajt najefikasnijim putem za sticanje novih klijenata. Ceo svet se preselio na Internet, tamo su vaši potencijalni kupci, budite i vi!
6. Izgradite moćan brend! Brendiranjem svoje organizacije možete postati prepoznatljivi, upečatljivi, čak i jedinstveni. Odličan web sajt odaje utisak profesionalnosti, poverenja i stručnosti, gradi svest o datom brendu za koji se vezuju ove osobine. Web dizajn je ono što ostavlja prvi utisak, a setite se da šansu za prvi utisak imate samo jednu.
Izrada web sajtova je postala uobičajena delatnost. Postoji mnogo agencija i pojedinaca koji će izraditi sajt za vas, samo je pitanje kojem od ona tri tipa web sajtova će pripadati. Težite tome da vas predstavlja odličan web sajt, uložite sredstva da ga podelite sa svojom ciljnom publikom, oslobodite svoju telefonsku liniju i očekujte prve poslovne pozive.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here