8 Strategija Za Kreiranje Sadržaja Za Vaš Blog

Content marketing danas zahtjeva vašu potpunu pozornost. Trebate biti u toku s posljednjim trendovima, analizirati strategiju konkurenata te svakodnevno osmišljavati nove, zanimljive ideje kako biste kreirali i objavljivali redoviti sadržaj i time udovoljili željama svoje publike.

Neki vlasnici biznisa imaju problema s ključnim stavkama content marketinga, poput definiranja svoje ciljane publike ili pak medija koje bi trebali koristiti. Za većinu ostalih, problem se nalazi u stalnom kreiranju kvalitetnog i zanimljivog sadržaja.

Ukoliko imate problema s kreiranjem redovitog sadržaja, iskušajte neke od sljedećih strategija te pronađite onu koja će vam pomoći da kreirate veliku količinu kvalitetnog sadržaja te zadržite interes vaših čitatelja.

1. Razlomite svoje objave.

8 Strategija Za Kreiranje Sadržaja Za Vaš Blog

Ovdje se ne radi o praksi ”kreiranja veće količine sadržaja”, već o korištenju sadržaja kojeg već imate na učinkovitiji način. Ako volite pisati duže objave, pokušajte ih razlomiti u manje tekstove koji će pokriti konkretne teme unutar vaše industrije. Na taj način, moći ćete češće objavljivati svoje sadržaje, koji će i dalje biti jednako kvalitetni i relevantni.

Također, svaki manji tekst možete iskoristiti i kao podlogu za stvaranje većeg teksta, čime ćete sebi olakšati pisanje jer ćete već imati osnovu od koje ćete krenuti u daljnje istraživanje i stvaranje jačeg sadržaja.

2. Koristite aktualne vijesti.

”Ukradite” trenutne vijesti koje su važne za vašu industriju te ih iskoristite kao temelj za kreiranje vlastitog sadržaja. Možda vam potraga za pravom pričom koja se uklapa u vašu industriju uzme više vremena, ali u konačnici ćete dobiti sadržaj koji je u skladu s trendovima i zanimljiv publici.

3. Pronađite pisce unutar svoje tvrtke.

8 Strategija Za Kreiranje Sadržaja Za Vaš Blog

Obratite se svojim zaposlenicima i kolegama za pomoć pri kreiranju sadržaja. Ova će ideja biti posebno korisna ukoliko unutar vaše tvrtke postoji više različitih odjela.
Primjerice, vaš novi pisac može se nalaziti u odjelu proizvodnje te napisati članak o problemima s kojima se susreo prilikom korištenja različite opreme.

4. Pronađite pisce izvan vaše tvrtke.

Možete se odlučiti i za zapošljavanje honorarnog pisca izvan svoje tvrtke. Možete koristiti uobičajene kanale za zapošljavanje ili pak, pronaći honorarne pisce na raznim stranicama na internetu koje su namijenjene za pronalaženje tzv. freelancera. Važno je da pronađete pisca koji može kreirati kvalitetan sadržaj, a koji će znati ostati vjeran tonu vašeg branda.

5. Pronađite pisce među svojom publikom.

Prepustite svojim čitateljima kreiranje novog sadržaja. Pokrenite natjecanje te potaknite svoje čitatelje da pošalju svoje radove koji pokrivaju tematiku o kojoj i vi inače pišete. Među pristiglim radovima možete pronaći one najbolje te ih, uz ime pisca, objaviti na svojim stranicama. Također, možete svoje čitatelje zamoliti da napišu recenzije vaših proizvoda, od objave kojih ćete profitirati i na više od jednog načina.

6. Podijelite objave drugih.

Iako su najbolje content strategije one koje uključuju kreiranje novog, jedinstvenog sadržaja, ponekad se vrijedi okrenuti sadržajima koji su već objavljeni, čak i od strane drugih. Ako naiđete na odličnu infografiku ili pak, na zanimljiv video koji je relevantan za vašu industriju, objavite ga na vašoj stranici, citirajući izvor tog odličnog materijala. Pošto se spomenuti sadržaj vama svidio, velika je šansa da će se svidjeti i vašoj publici. Ukoliko želite više saznati o content marketingu, možete posjetiti D4WEB blog i pročitati članak koji sam napisao – link.

7. Pokrenite raspravu.

Ukoliko morate nešto objaviti na svom blogu, a nemate spreman tekst niti inspiraciju za pisanje novog sadržaja, oslonite se na svoje komentatore. Nemojte pisati stotine i stotine riječi o određenoj tematici, nego potaknite raspravu na danu temu s vašim čitateljima. Vaša vjerna publika koja često komentira vaše objave zasigurno će imati štogod za reći, a vi ćete biti tu da moderirate raspravu. Tko zna, moguće je da vas upravo nečiji komentar inspirira za stvaranje vašeg idućeg sadržaja.

8. Iskoristite intervjue.

Intervjui vam nude jednostavan način za kreiranje veće količine sadržaja. Sve što vam treba je voljan sudionik i duga lista zanimljivih pitanja. Možete intervjuirati osobu koja ima veliki autoritet u vašoj industriji, jednog od svojih poznatih klijenata ili svog najstarijeg zaposlenika.

Potaknite svoje sugovornike da odgovore na vaša pitanja te njihove odgovore objavite na svom blogu kao novi sadržaj. Ovisno o tome koliko će vam vremena trebati za organizaciju pojedinog intervjua, ovo bi u budućnosti mogao postati jedan od glavnih izvora vašeg sadržaja.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here