Svi smo se barem jednom susreli sa ovom situacijom: rok za predaju referata za jedan od predmeta u školi ili zamolbe i životopisa za posao je danas i kad kliknemo tipku “Print”, printer izbacuje “Error”. Uvijek možete baciti svoj printer kroz prozor, ali što biste nakon toga? Ruku na srce, printeri su nam potrebni koliko god nas njihovi “Errori” izluđivali.
Stoga, duboko udahnite, zamislite da ste dio tima tehničke podrške za vaš printer i pokušajte popraviti ono za što mislite da je pokvareno. No, zašto vaš pisač neće da radi? Iako ponekad postoje određeni razlozi zbog kojih ne možete isprintati stranicu, u većini slučajeva problem se vrti oko uobičajene stvari. Mi vam donosimo najčešće probleme sa pisačima i kako ih popraviti.
Zaglavljen papir
Svi smo bili u toj situaciji da nam se papir zaglavi u printeru i to je najčešći problem s printerima, ali i jedan od najlakših za popraviti. Jednostavno izvadite papir iz unutrašnjosti pisača, uključujući sve dijelove papira koji su pokidani. Da bi spriječili da vam se ponovno ova situacija dogodi koristite kvalitetniji papir, bacite papir koji je zgužvan ili naboran na nekim mjestima i izbjegavajte papir koji je prestar i dugo stoji.
problemi printer
Isprintani tekst je preblijed
Blijedi ispis je vrlo lako popraviti i samo trebate provjeriti da vam nisu postavljene pogrešne postavke printanja. Većina printera ima opciju Economode (ekonomičan/štedljiv način printanja) pa provjerite da vam je ta opcija isključena. Blijedi ispis također može biti razlog niske kvalitete tonera ili vam je tinta pri kraju. Vodite računa o tome da su tinte i toneri koje koristite od pouzdanog proizvođača kako biste imali besprijekornu kvalitetu ispisa.
Ghosting
Što je Ghosting? Ghosting je kada printer ispisuje sliku pravilno, ali ju i također preslikava na nekom drugom mjestu (izgleda kao sjena originalne slike). Obično to znači da je tinta pri kraju i da treba biti zamijenjena. U nekoliko slučajeva ovaj problem također može doći zbog lošeg napajanja.
Razmazi od tinte
Vrlo slično ghosting-u, ali ovdje se tinta razmazuje i to znači da je vjerojatno problem u grijaču. Međutim, do razmazivanja tinte vrlo često može doći i kada se ona izlije u pisaču. Pokušajte ispisati 15-20 stranica da vidite hoće li se razmazivanje zaustaviti.
“Missing Driver” poruka
Poruka o pogrešci u software-u koji pomaže da računalo i printer “komuniciraju”. Neki pisači ne uključuju dodatne programe za određene operativne sustave, kao što je Mac OS i ako mislite da je to slučaj kod vašeg printera, obratite se proizvođaču. Obično uvijek postoji zamjena koja možda neće funkcionirati i imati opcije kao original ali će omogućiti da vaš printer printa.
error printer
Uvlačenje više papira od jednog
Ako printer uvlači više stranica odjednom kako bi isprintao jedan list papira ili ne povuče niti jedan papir najčešći je uzrok loša kvaliteta papira (tanak papir). Pokušajte ga zamijeniti novim. Također provjerite da li su vam svi papiri poravnani u pisaču ravnomjerno.
Sporo printanje
Zašto moj pisač ispisuje tako sporo? Nažalost, ne postoje brza rješenja za ovaj problem s ispisom. Možete pokušati s promjenom postavki na niže kvalitete printanja – Economode (čime ćete također uštedjeti na boji). Ako ni to ne funkcionira, a zaista vas smeta sporo printanje, kupite novi printer.
Tinta se brzo potroši
Nažalost, neki printeri automatski odabiru količinu ispuštanja boja, pokretanje i zaustavljanje, no kod nekih u postavkama vrlo lako možete sami odrediti količinu boje koju želite da printer troši. Slično smo već spomenuli, Economode opcija je još jedan od načina da spriječite brzo trošenje tonera.
toneri boja
Boja za moj printer je preskupa
Pokušat ćemo vas umiriti činjenicom da nije boja samo za vaš printer skupa. Ne postoje jednostavna i jeftina rješenja, no ako želite barem malo smanjiti svoje troškove printanja, odaberite se za punjive ili “obnovljive” patrone i tonere.

5 KOMENTARI

  1. moj printer je do prije par dana printao izvrsnom brzinom, a sada odjednom radi znatno sporije. ideja da zato kupin novi teško može biti rješenje, jer to jeste novi printer, star jedva godinu dana. Marka je HP LaserJet Pro M402dn. Vjerujem da se radi o nečemu u postavkama , ali se ne snalazim u tome. neka ideja možda?

  2. PRINTER SAMSUNG 267M287 FAX SKENER PRIJE NEKI DAN POČEO IZBACIVATI PAPI I NE PRESTAJE AKO IMA PAPIRA U NJEMU ŠTAMPA NEKE BROJEVE I SLOVA , KADA U ACESU ŠTAMPAM KALKULACIJE NE IZBACUJE DRUGU STRANICU AKO SU DVIJE OŠTAMPA SAMO PRVU I AKO OSTAVIM PAPIR PREKO NOĆI UJUTRU SVE IZBACI SA KEKIM BROJEVIMA I SLOVIMA POTROŠI MI BOJU

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here