BaškaOtoci nasuprot BaškeIzvrsna destinacija za posjetitelje iz središnje i sjeverozapadne Hrvatske. Izgradnjom punog profila auto-ceste Zagreb-Rijeka, otok Krk uistinu je postao bliže odredište.
Za preporučiti je više mjesta na otoku Krku, no Baška je specifična i odredište je, koje se preporučuje i za jesen, zimu ili pak proljeće.
Orjentacija jug-jugoistok i zaklonjenost strmim otočnim planinama, omogućuje punu iskoristivost i najmanjeg traga sunčeve svjetlosti. Naravno, ukoliko volite gužvu i živost, nema boljeg mjesta u ljetnim mjesecima.
Vratimo se ipak onima koji vole mir i tišinu. Uzmite si vrijeme i uputite se na okolne planine i strmine. Savladate li bilo koju, biti ćete nagrađeni prekrasnim pogledom na priobalje (Crikvenica, Selce, N.Vinodolski), a južnije na puste otoke i otočiće nasuprot Baške.
Uspon i potom povratak otvoriti će vam apetit i začudo, na obali postoje ugostiteljski objekti koji rade.
Moći ćete se okrijepiti i nešto pojesti.
Svakako ne zaboravite na čašicu krčke žlahtine.
Baška - plažaPoznata pješćana plaža, a potom i šljunčana (dio kampa već izvan Baške), pružiti će vam nezaboravnu šetnju i pogled na plavetnilo i bistrinu mora. Imate li hrabrosti, skinite obuću i zagacajte u plićinu mora. Potom potražite zaklon od možebitne bure i uživajte u škrtim zrakama sunca.
Ukoliko vas ovaj napis navede da posjetite Bašku u jesen, zimi ili u proljeće, sigurno nećete ostati razočarani. Lijepe utiske podijelite sa nama opisom neke od vaših dogodovština, na čemu vam zahvaljujemo.
Ugodno vam bilo!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here