Vožnja biciklomSvjedoci smo svakodnevnih učestalih promjena vremena koje na nas najblaže rečeno – čudno utječu. Te je hladno i tmurno pa smo u kaputima i bezvoljni, te je toplo i sunčano i to nas oraspoloži, pa se iz krznenih kaputa ubacimo u malo manje tešku odjeću, ali opet ne prelaganu, jer zrak ipak još nije topao. Kada već pomislimo da smo konačno ušli u mjesec koji nam obećava toplije vrijeme, meteorolozi nas opet «zapljusnu» informacijama da se očekuje kiša sa uočljivim zahlađenjem, čije padaline «prijete» da će prerasti u snijeg.
I onda se pitamo zašto smo bezvoljni, zašto nas glava boli, zašto se nikako ne možemo natjerati da nešto radimo. Jednostavan je odgovor – uslijed svakodnevnih briga, te stresnih situacija koje nam se dešavaju, još nas i ovo vrijeme bombardira svojim čudnim ponašanjem. Nema dana da ne sretnem nekog poznanika/-cu ili prijatelja/-icu koji se jada na gore spomenute simptome. Već se svi polako pitamo, pa što se dešava, jesmo li normalni?
I tako, jutros ,listajući jedne dnevne novine, vidjela sam jedan vrlo zanimljiv članak koji govori o glavobolji i kako je se riješiti.
Naime, najnovije istraživanje Sveučilišta Harvard objavljeno u časopisu Journal of Head and Face Pain pokazalo je kako oni ljudi koji voze bicikl umanjuju učestalost glavobolje za čak 90%. Pazite sad: čak 90%! Zar to nije fantastično… mi se kljukamo koje kakvim tabletama protiv glavobolje, a evo nam jednostavnog recepta, koji je uz to i prirodan lijek protiv bolova.
Vožnja biciklom podiže razinu kisika u tijelu, što pomaže smanjenju boli, a istodobno podiže i razinu hormona endorfina koji je odgovoran da se osjećamo sretno i zadovoljno.
Zato drugi puta kad vas zaboli glava, nemojte posegnuti za tabletama protiv glavobolje, već uzmite svog ljubimca na dva kotača i uživajte u zajednički provedenim trenucima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here