Birajte smeštaj po svojoj meriSvako ko je barem jednom prenoćio negde gde nisu njegov krevet, posteljina i miris sobe zna koliko je važno napraviti dobar izbor prilikom traženja smeštaja. Biranje smeštaja ponekad ume da bude posao koji nimalo ne volimo i koji nas iscrpljuje i utiče na želju za putovanjima. Često biramo proverene destinacije samo zato što nas mrzi da iznova tražimo smeštaj.

Ovakav put je prožet namerom da stvar završimo brzo i bez velikih naprezanja. No, ipak, ponekad je mnogo bolje uložiti više napora u pripremi kako bi realizacija bila ispunjena hedonizmom. Zar nam, na kraju krajeva, nije svima cilj da prolazeći kroz teskobne životne situacije pomalo i uživamo. Šta je to važno imati na umu kada biramo smeštaj, hotele ili apartmane za izdavanje. Izdvajamo neke korisne savete.

Udobnost kreveta
Koliko god se hvalisali da možemo da spavamo gde nas posade, odmor je ipak najbolji način i najbolja preventive kada je u pitanju produktivnost. Kvalitetan odmor je značajan i za fizičko i za psihičko zdravlje. U zavisnosti od uzrasta i navika, procenjujemo koliko nam je odmora potrebno na dnevnom nivou kako bismo funkcionisali bez očiglednih posledica. Mlađim ljudima je, načelno, potrebno nešto više sati sna nego onima koji su svoj organizam navikli na minimum tokom godina. To potvrđuje i nauka. Za kvalitetan odmor je potreban i ambijent, a ne samo dobra volja. Spvanje po autobusima, avionu ili vozovima, nikako ne može zameniti krevet na kom opruženi provedemo sate za “punjenje baterija”. Zbog toga je prilikom traženja dobrih uslova u apartmanu, važno da su iskustva prethodnika u vezi sa krevetom, pozitivna. Akomoditet i uživanje proporcionalno je i kvalitetu dušeka i veličini kreveta, ali i čistoći. Ukoliko se o pojedinim apartmanima informišete putem interneta, ne zanemarujte preporuke vezane za sobe i krevete. Savet je od srca.

Kupatilo, odraz stanja
Jako je važno da posle dana skitanja po gradovima koje ne poznajete ili napornog radnog dana možete da se na kratko prepustite potpunoj higijeni i osvežavanju tela. Prljava kupatila, kupatila sa tesnim tuš kabinama ili kupatila koja se dele sa drugim sobama umeju da budu problem. Ukoliko polažete na pedantnosti, preporuka je da se raspitate kakvo je kupatilo u mestu koje ste mapirali. Kada to imate u vidu, svako traženje daljeg smeštaja biće vam poprilično olakšano
Priroda ili grad

Kada birate smeštaj uvek razmišljajte o nameni vaše posete mestu na koje idete. Ukoliko je poseta kongresnog tipa, hoteli i aprtmani treba da igraju važnu funkciju, jer u njima jedete, spavate, ali i i radite. S druge strane, mesta za potpuni odmor i relaksaciju obično su u prirodi, Međutim, ukoliko želite da spojite lepo i korisno, preporučujemo vam da mesta birate tako da čak i u gradovima odaberete mirniji kvart. Oaze prirode u gradovima, spoj tišine i buke mogu se naći u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i brojnim drugim gradovima. U poslednje vreme se pribegava i mestima koja su izmeštenija iz grada, a mogućnost prevoza nude i rent-a-car kompanije. Na vama je da povučete mudre poteze i odlučite gde ćete se smestiti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here