Metlice brisača su važan sigurnosni dio, često zaboravljen pa da se podsjetimo malo na tu temu.
Još kroz povijest, kada su se automobili tek pojavili, vozili brzinama do nekih 20km/h došlo je do potrebe za brisačima. Kao što je to znalo bivati, u vrijeme kada su patenti bili novost, pa tako i svakojaki izumi, i brisači su imali burne početke. Točnije rečeno izumitelji brisača.

Danas se mogu voditi polemike oko toga, no većina se slaže da je zapravo prvi brisač izumila žena Mary Anderson, davne 1902. godine u New Yorku.
Brisači su od samog početka bili oprema koja je olakšavala vožnju. Potrebu za njima izumiteljica je vidjela kada je zapazila da se jedan vozač tramvaja muči sa prljavim staklom tijekom vožnje. Došla je do zaključka da treba osmisliti neki mehanizam koji će čistiti staklenu površinu vjetrobrana. Da bi mogli voziti bez potrebe za čestim zaustavljanjem i čišćenjem stakla ispred sebe mehanizam poput brisača je neophodan.
Takav izum se održao i do danas, no brisači su ipak evoluirali, pa ih je teško zamisliti ovakve na starim automobilima.
Danas imamo suvremene metlice brisača, kompleksni mehanizam pokretanja i mnoge senzore koji prate stanje ispred našeg vidnog polja.
Ukratko rečeno brisači su postali mehanizam koji svakako ima svrhu na automobilu. Ne samo to, brisači su sigurnosni mehanizam baš kao što možemo kazati za rasvjetna tijela automobila, te neke druge sigurnosne stavke.
Da bi vozili bezbrižno, imali preglednost i mogli reagirati na vrijeme jako je važno da su brisači u odličnom stanju.
Gumice na brisačima se troše. To je možda glavna karakteristika svih kliznih dijelova svakog sklopa, ali je manje poznato da se gumice oštećuju i samim stajanjem na danjem svjetlu. Naime, sunčeve zrake, kao i ozon jako loše djeluju na stanje gumica. To je razlog zbog čega se Brisači trebaju redovno mijenjati, bez obzira koliko ste ih koristili.
Za pravilan rad brisača jako je važno dobro stanje gume. Ako je gumica oštećena brisači ne rade dobro, ostavljajući za sobom tragove koji na kraju smanjuju vidljivost vozaču.
Osim istrošenih gumica, loš rad brisača može biti uzrokovan nekim kvarom na mehanizmu, lošim stanjem ruke brisača i nekim kvarovima u elektronici. Takve nedostatke ćemo ukloniti na servisu, ali zamjenu metlica svakako možete uraditi i sami. Provjerite ispravnost brisača prije nego se zaputite na put, odnosno prije nego vam zaista budu potrebni. Na taj način izbjegli ste moguće smetnje u putu, i reagirali na vrijeme.

4 KOMENTARI

  1. Uvek se setim mojih fabričkih brisača. Kada su ih ukrali bio sma besan kao ris. Ko još brisače krade? Elem, kada sam stavio nove brisače, nisam mogao da verujem kolika je razlika. Posle mi bilo žao šro mi ranije nisu ukrali stare brisače 🙂

  2. nekada sa starijim modelima bilo je nekako lakse, zamenis brisace i terash dalje nije bilo kvarova, ako ti ukradu metllice, bile su jeftine nije bilo problema. Pkvario mi se motor za brisac na relativno novom Pezou, jedva samnasao odgovarajuci, i to platio sam dosta. Svaka cast razvoju auto industrije, ali nekada neke stvari su bile bolje

  3. Nekada saznate da su vam trebali novi brisači tek kada vam ukradu postojeće. Tada kupite nove i shvatite koliko ste se mučili sa starim 🙂 Mislim, nije hvala lopovima, ali treba voditi računa i o ovim elementima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here