Gljiva bukovača Bukovače Bukovače

Bukovača se vrlo uspješno uzgaja na farmama gljiva. No, sakupljačima gljiva nema ništa ljepše, nego tu istu gljivu pronaći na živom drvetu i to u kasnu jesen ili zimi. Moram priznati, koliko sam je god tražio, nisam je našao prečesto. No, ni u snu nisam pomislio da ću je naći čisto slučajno, hodajući cestom.
Mjesto nalaska neću odati iz razloga, što sad svake zime uberem prave prirodne bukovače. Nažalost, nikada više u tolikom broju klobuka, ali zato ipak jednako ukusne. Naravno, najbolja je pohana.
Bukovače na francuski način

2 KOMENTARI

  1. […] Bukovače pažljivo očistimo ( poželjno je da klobuci bukovača budu mladi i pravilni). Odvojimo klobuke od stručaka i namočimo ih u ulje. Poslažemo ih u vatrostalnu posudu, prelijemo preostalim uljem, posolimo i stavimo u vruću pećnicu na 10 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i odlijemo eventualno nakupljenu vodu. Stručke izrežemo na sitne kockice, prokuhamo 10 minuta u mesnoj juhi kojoj smo prethodno dodali vino i ocijedimo. Ocijeđene stručke pomiješamo s majonezom i ukuhanom rajčicom. […]

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here