"Casual" način odevanja muškaracaNajveći broj muškaraca pokušava da u svakoj prilici zadrži stil svakodnevnog, neuformisanog, takozvanog „kežual“ načina odevanja. Ništa neobično, najveći broj njih se upravo u ovakvoj garderobi oseća najsigurnije.
Svakako, mnogi zbog prirode svog posla moraju da se priviknu i na drugačije stilove odevanja, ali i oni, kad god nisu u obavezi da oblače svoja odela ili uniforme, odlučiće se za opuštenu varijantu. Na ovom mestu ćemo pokušati da vam približimo neke od dobrih ideja za izbor garderobe za predstojeće leto.
Ukoliko ne posedujete nekoliko pari farmerica i klasične majce, vi definitivno niste „kežual“ tip i ovaj tekst bi vas mogao inspirisati na promenu. Ukoliko preferirate neobavezno oblačenje, pročitajte ga obavezno jer ćete doći na nove ideje kako da izbegnete dosadan izgled a da ne odustanete od svog stila.
Muška garderoba koja je oličenje „kežual“ stila definitivno jesu džins i pamučne majce. Klasične pamučne majce su idealne za svaku priliku i „kežual“ muškarci neće propustiti šansu da ih obuku čak i u kombinaciji sa patikama i sakoom, što će neretko biti i njihov izbor garderobe za posao. Pamučne majce se mogu kupiti po veoma povoljnim cenama, a njihova vanvremenska univerzalnost omogućiće vam da bez problema nosite i one koje ste kupili u outlet prodavnicama. Takođe, osim sakoa, uz klasičnu majcu možete kombinovati kardigan džempere, dukserice na zakopčavanje, lagane jakne.
Iako je mnogi ne vole, pamučna majca sa „V“ izrezom je ponovo veoma aktuelan komad garderobe. Jednobojne crne, bele ili teget majce sa „V“ otvorom možete sparivati sa farmericama, pamučnim pantalonama, košuljama… Tačnije, sa bilo čime.
Najomiljeniji komad muške garderobe mnogima je definitivno majca sa kragnom, popularna „polo“ majca. Ovakav izbor omogućava vam da isti komad garderobe bez problema sparujete u svakoj prilici, u bilo kojoj kombinaciji. Sa sakoima, farmericama, kratkim pantalonama ili bermudama, uz klasične ili sportske cipele, bele kožne ili platnene patike, sa ili bez jakne, „polo“ majca je obavezan izbor svakog „kežual“ muškarca. Danas gotovo svaki iole ozbiljniji proizvođač garderobe ima u svojoj ponudi različite modele majica sa kragnom, te se one mogu naći u velikom dijapazonu boja, materijala, printova, sa ili bez aplikacija, dugih ili kratkih rukava. Izbor je zaista veliki.
Pored „polo“ majce, još jedan važan univerzalni deo „kežual“ garderobe je kardigan džemper. Džemperi na zakopčavanje mogu se naći u raznim bojama i dezenima. Laganiji kardigan džemperi idealan su izbor za večernje izlaske ili šetnje pored mora. U kombinaciji sa džinsom i majcom, čak i u kombinaciji sa bermudama i patikama, oni mogu dati malo otmenosti vašem svakodnevnom izgledu. Takođe, odličan su izbor za posao, bilo da radite u kancelariji, na terenu ili šalteru.
Izbor obuće je svakako važan i kod onih koji se ležernije oblače. Najklasičniji izbor za svakodnevno kombinovanje garderobe moraju biti bele kožne patike koje celom vašem izgledu daju umirujući ton. Takođe, „brodarice“, platnene patike ili lagane cipele, odličan su izbor za letnje radne dane. Osim za posao, bez problema ćete ih kombinovati i uz bermude i košulju dugih rukava za večernji izlazak ili šetnju. Ponekad zaista nije potrebno previše novca i „moderiranja“ da bi se izgledalo dobro. Dokaz za to je upravo „kežual“ stil oblačenja.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here