Cesta D22 Možđenec-Sudovec zatvorena je 25.03.2013., prije toga je bila otvorena točno 7 mjeseci. Lokalno stanovništvo Sudovca živjelo je u potpunoj sreći vozeći se novootvorenom cestom D22 ni manje ni više nego punih 7 mjeseci.
Ali kako to u svim bajkama biva, loše počinje a dobro završava, u ovom slučaju dogodilo se upravo obratno, dobro je počelo a loše se završilo. Po mišljenju i nekih iz struke, trebalo je samo staviti zabranu za kamione jer oni bi svojom težinom možda mogli doprinjeti novim ulegnućima i pucanju ceste. Naime, ispucala je tj. odronila se jedna trećina prometnog traka koja je još uvijek prometna za kamione. Bez ikakvog problema osobni automobili mogu još uvijek prometati.

Od nadležnih uspijemo saznati neslužbeno da će radovi biti produljeni do daljnjeg (iako ustvari u konačnosti nisu niti počeli – možda samo na nekom papiru. Naime trebala je biti ponovo otvorena sad već drugi put do 01.06.2013. A SADA JE VEĆ 25.04.2014. Ovo je jedna “tipična hrvatska priča”. Otvorena, pa zatvorena, pa otvorena i trenutno – zatvorena – to je sudbina državne ceste D22 koja spaja Novi Marof s Križevcima.
“Cesta Možđenec – Sudovec zatvorena je za sav promet”, sigurno ste čuli ako pratite HAK-ovo dnevno izvješće. I tako su dva mala naselja postala poznata zbog – ceste. I to 6 kilometara vijugave prometnice koja je službeno zatvorena, a neslužbeno itekako prometna. Problem je izgleda ipak u tome što nadležni izvođači koji su izvodili radove ne žele prihvatiti popravak ceste za koju su uistinu i odgovorni jer je došlo do očitih propusta kod izgradnje. Na toj lokaciji su i ostaci stare rimske ceste koja se bez ikakvih problema drži već tisučama godina. Možda je ovu “novu”cestu načeo zub vremena jer je bila u pogonu velikih 7 mjeseci.
Još saznajemo da su Hrvatske ceste vlasnicima parcela poslale dopis u kojem traže da očiste drveće i granje uz cestu. Kojeg li apsurda, sada su sigurno na redu i vlasnici u Gorskom kotaru gdje se protežu kilometri i kilometri cesta (biti će drva za ogrijev) koje su uz sam rub šuma.
Kako će završiti ova već za Hrvatsku normalna saga ( ne ) znamo…
Živi bili pa vidjeli !!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here