Čuvena američka komedija "Zgodna žena"Čuvena američka komedija snimljena 1990. godine, čini se da je bila prelomna za američku glumicu Džuliju Roberts. Film “ Zgodna žena ” ( Pretty Woman ) se i u finansijskom smislu smatra jednim od najuspešnijih, jer je imao zaradu veću od 500 miliona dolara.
Radnja filma je vrlo zanimljiva, jer govori o spoju naizgled nespojivog. Ukratko rečeno, uspešni američki biznismen po imenu Edvard Luis, koga igra Ričard Gir zastaje na mestu na kome “ radi ” devojka, po imenu Vivijan Vard kako bi je upitao za put do hotela u kome je odseo. Devojka se bavi najstarijim zanatom na svetu i ne uspevajući da mu objasni kako da dođe do hotela, ponudi da pođe sa njima i tako mu pomogne. Čini se da je Vivijen to predložila bez zadnjih misli, ali da li je to tako otkriva nam dalja radnja filma…
Na putu do tamo Edvard odlučuje da joj ponudi 3 hiljade dolara kako bi mu pravila društvo u narednih nedelju dana. Uz novac, on joj nudi i kartice na korišćenje kako bi kupila sve što joj je potrebno da bi obnovila svoju garderobu i da bi mogla da se pojavljuje u javnosti uz njega, a da niko ne shvati kojim poslom se Vivijan bavi.
Potom slede vrlo zanimljive scene, kada Vivijen pokušava da se snađe u svim tim, za nju neobičnim situacijama. A tu je i šarmantan menadžer hotela koji se na sve načine trudi da joj pomogne da se što bolje snađe u novoj situaciji.
Kako prolaze sati, tako se Evdard polako, ali sigurno zaljubljuje u Vivijan, ali dolazi trenutak kada moraju da se rastanu. Srećom, te je odlučeno da kraj bude upravo takav kakav jeste, jer je prema prvobitnoj verziji film trebalo da se završi potpuno drugačije. Takođe, glavni glumci su tek nedavno otkrili da je i film trebalo da se zove drugačije, to jest “ Tri hiljade dolara ”, koliko Edvard daje novca Vivijan na početku filma. Kraj filma je naravno, sada već kultna scena na požarnim stepenicama…
Iako je ranije imala uloge mahom u niskobudžetnim filmovima, glumica Džulija Roberts se ovom ulogom definitivno proslavila. A ako vas zanima više detalja o njenoj biografiji, pogledajte ovde. Za ulogu u ovom filmu je dobila nagradu “ Zlatni globus ” i to za najbolju žensku ulogu. Pored toga, upravo za ulogu u ovom filmu je Džulija Roberts nominovana i za prestižnu filmsku nagradu “ Oskar ”.
Ne treba zaboraviti ni ulogu Džulije Roberts u nadaleko čuvenoj komediji ” Svadba mog najboljeg prijatelja “, u kome igra sa Kameron Dijaz, kao ni da je 2000. godine dobila čuvenu nagradu ” Zlatni globus ” i to za ulogu u filmu ” Erin Brokovič “. Pored pomenute nagrade, upravo za ulogu u ovom filmu je dobila i prestižnu filmsku nagradu ” Oskar ” i to za najbolju glavnu žensku ulogu.
Iako je i u periodu od 1993. do 1995. bila u braku, Džulija je tek u drugom braku, u koji je stupila sa Danijelom Moderom, sa kojim se venčala 2002. godine dobila troje dece i to blizance Hejzel Patrišu i Finej Voltera, koji su rođeni 2004. godine i Henri Danijela, koji je rođen 2007. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here