Da li vaša deca redovno posećuju stomatologa?Ako vaše dete ima neki problem koji se tiče zuba, odvedite ga kod stomatologa. Svaki problem koji se uoči na vreme je moguće rešiti. Najvažnije je da zubi vaše dece budu zdravi, zato ne treba dozvoliti strahu da spreči redovnu kontrolu i posetu zubaru.
Preventivna stomatologija samo za vaše dete.
Vrlo je važno otkriti kvar zuba dok je još u početnoj fazi. Na taj način ćete sprečiti komplikacije koje mogu biti veoma bolne i mučne za vaše dete.
Postoji više načina da se otkloni karijes koji je još uvek u početnoj fazi. Jedan od njih je upotreba mekog lasera.
Drugi način je u vidu invazivnih tretmana. Ako je dubina lezije karijesa adekvatna, koristi se ultrazvuk ili vazdušna abrazija.
Iako se anestezija podrazumeva u svakom vidu tretmana, u ova dva slučaja se ne koristi.
Veoma bitna stvar svakom stomatologu, kao i roditelju je da dete ne oseća bol u toku intervencije. Deca koja su stekla negativno iskustvo kod stomatologa, osećaće veliki strah i tako od malih nogu bežati od pregleda.
Stomatološki problemi kod dece
Najčešći problem kod dece jeste traumatska povreda zuba.
Kod ove vrste povreda, vrlo je važno zbrinuti zub na vreme, jer ako se to ne uradi na vreme i na pravi način, može doći do mnogo većih komplikacija.
Ukoliko vaše dete trenira neki grublji sport, ili tokom igranja, može koristiti štitnik za zube koji će zaštititi zube i sprečiti da dođe do povrede.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here