Da li znate koliko sati Mark Cukerberg radi nedeljno?Pretpostavlja se da izvršni direktori kompanija čija se vrednost meri u milijardama dolara brinu o poslu danju i noću, da su non-stop na sastancima i da su često vikendom ili tokom praznika u kancelariji. Pretpostavlja se da nemaju vremena za privatan život i “obične stvari”.
Verovatno biste očekivali da i Mark Cukerberg, mladić koji je sa 30 godina “težak” astronomskih 33 milijarde dolara, a čija se kompanija procenjuje na neverovatnih 200 milijardi dolara (200.000.000.000 $) radi od jutra do mraka na aktuelnim projektima u koje se Facebook upustio. Međitim, prema rečima Lia Bajrona, čoveka koji je u Facebook već punih 7 godina i čija se kancelarija nalazi u neposrednoj blizini Cukerbergove, radni dan osnivača Facebook-a izgleda “iznenađujuće normalno”. Kako Li kaže: “radno vreme Marka se ne razlikuje previše od radnog vremena ostalih zaposlenih”. Cukerberg radi pet dana u nedelji, u proseku oko 9 sati dnevo. Preko vikenda ne radi, osim ako ne odluči da svrati u sedište kompanije, uglavnom ako je u toku neki “posebno zanimljiv projekat”.
Naravno, Cukerberg povremeno putuje poslovno, a kada su u pitanju sastanci oni se uglavnom odvijaju u prostorijama Facebook-a. Bajron kaže da je Mark Cukerberg pravi uzor za svoje zaposlene i da je upravo on zaslužan za poslovnu kulturu koja vlada u ovoj kompaniji. U javnosti vlada uverenje kako su zaposleni u Facebook-u veoma zadovoljni svojim šefom, a koliko su zadovoljni radnim uslovima možete sami zaključiti, jer je prema informacijama Glasdoor-a prosečna godišnja plata u Facebook-u veća za čak 25 hiljada dolara u odnosu na prosek. Facebook ovako visoke plate može pre svega da priušti zahvaljujući tome što su razvili vrhunski sistem za internet oglašavanje, pomoću kojeg oglašivači mogu sa velikom preciznošću birati kome će se njihovi oglasi prikazivati.
Svakako zanimljivo pitanje je : “Kako neko ko ima toliko novca, provodi slobodno vreme?” Kao i većina stvari vezana za Cukerberga i njegovo slobodno vreme je dosta zanimljivo. Mark ima razne hobije, koje on naziva “lični izazovi”. Jedan skorašnjih takvih izazova bio je da savlada kineski jezik, a ove godine zadao je sebi cilj da svake druge nedelje pročita po jednu knjigu koja će unaprediti njegovo znanje sa fokusom na upoznavanje novih kultura, istorije i tehnologije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here