Naši putevi slobodno možemo reći nude razne izazove i mnoga iznenađenja prilikom vožnje automobila. Morate biti krajnje skoncentrisani i ozbiljni. Možda nećete Vi načiniti grešku ali to ne mora biti slučaj drugim učesnicima u vožnji. Jednom rečju na sve morate paziti.

Reparacija ili zamena vetrobranskog stakla:

Da na vašem automobilu sve bude tip topU toku vožnje mogu se desiti razne neprijatnosti koje dovode do oštećenja na Vašem vozilu. Krenimo od onih sitnih na koje vrlo često ne možete uticati a to je recimo kada Vam kamenčić udari u vetrobransko staklo. Ukoliko je naprslina manja ili gotovo nevidljiva golim okom nemojte očajavati.Nije jedini način da rešite problem kupovina nove “šoferke”. U svakom servisu koji se bavi zamenom i ugradnjom stakala moguće je popraviti ovakve nedostatke bez kompletne zamene i ulaganja mnogo novca. Reparacija vetrobranskih stakala se vrši na brz i jednostavan način i moguća je sanacija svih manjih pukotina na staklu. Ovim postupkom vrši se detaljno čišćenje i fina obrada napukline nakon čega se koristi specijalna aparatura i vrši ubrizgavanje prozirne smole. Pukotina nakon ovog postupka postaje gotovo nevidljiva.
Najvažniji uslov za dobijanje pravog efekta i dobrog rezultata je da brzo reagujete. Čim ste uočili oštećenje zalepite samolepljivu traku preko tog dela stakla kako bi ga zaštitili od svih spoljašnjih uticaja a zatim što pre u posetu servisu kako se oštećenje ne bi širilo i dovelo do toga da zaista morate zameniti kompletno staklo. Sve ovo odnosi se naravno na naprsline ne veće od nekoliko santimetara. Ukoliko je reč o većem oštećenju vetrobranskog stakla postupak reparacije ne može dati prave rezultate i staklo se mora zameniti.

Reparacija ili zamena farova:

Da na vašem automobilu sve bude tip topČest problem na vozilima mogu biti neadekvatni farovi odnosno osvetljenje na putu koje Vam je neophodno za neometanu vožnju. Prednji farovi kod svih novijih vozila uglavnom su od plastike ili je u pitanju pleksiglas što u velikom broju slučajeva usled raznih spoljašnjih uticaja dovodi do toga da farovi nakon dužeg perioda postaju zamućeni, matirani i znatno smanjuju reprodukovanu količinu osvetljenja. Ako izuzmemo estetski izgled samog automobila što se u ovom slučaj smatra manje važnim, akcenat se uvek stavlja na bezbednost tokom vožnje i jasno svetlo ispred Vašeg automobila.
Poliranjem farova obezbedili ste sve što Vam je potrebno za sigurnu vožnju o kojoj smo pričali a pored toga i pružili Vašem automobilu potpuno nov izgled kao da ste zaista kupili nove farove. Ovaj krajnje povoljan, brz i nimalo komplikovan proces pružiće Vašem automobilu i oštećenim farovima sve ono što je neophodno tako da Vam preporučujemo da ukoliko imate ovakav ili sličan problem što pre posetite neki od ovlašćenih servisa.
Savet napisali urednici sajta : www.PoliranjeFarova.net

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here