Dijeta s juhom od kupusaDijeta s juhom od kupusa je plan za skidanje kilograma koji traje 7 dana, s ciljem postizanja veoma brzog mršavljenja. Ova kupus dijeta nije dugoročno rješenje za mršavljenje, ali se zna da je učinkovita u kratkom roku.
Dijeta sa kupusom je izdržala test vremena, i sačuvala svoj “ugled” iako postoje mnoge kritike na njen račun. Dijeta traje jedan tjedan i možete očekivati da će dovesti do gubitka težine od oko 4,5 kg iako se na sajtovima o dijetama uglavnom piše da ćete izgubiti 7 kg. U kratkom vremenu, dvoznamenkaste vrijednosti su ipak moguće. Neki ljudi ostaju na kupus dijeti i 14 dana i postižu gubitak težine od oko 10 kg. Sudionici su smanjili njihov unos kalorija za najmanje 50 posto, uzimajući oko 800 do 1000 kalorija dnevno. Dijeta nije na bilo koji način prikladna za stil života, a mnogi vitamini će nedostajati jer ne uključuje voće i povrće u svakodnevne planove obroka.
Naravno, kupus juha dijeta ima svoje nedostatke. Prije svega, jako je dosadno jesti istu juhu toliko puta. Ona također smanjuje količinu hranjivih tvari zajedno s kalorijama. Iznimno restriktivna priroda ove dijete isključuje iz prehrane cijele skupine namirnica. Dok se postiže brzo mršavljenje, mnogo toga je gubitak vode, a ne gubitak masnoće. To znači, vjerojatno ćete dobiti natrag puno na težini nakon što se vratite u svoje normalne prehrambene rutine.

Kupus juha recept

  • 6 velikih strukova zelenog luka
  • 2 zelene paprike
  • 1 ili 2 limenke rajčice na kockice (ili cijeli)
  • 1 vezica celera
  • 1/2 glavica kupusa
  • 1 ili 2 kockice za juhu (po izboru)
  • sol
  • papar
  •  peršin
  •  češnjak u prahu, itd.

Napomena: Postoji niz varijacija na ovaj recept.

Kupus dijeta plan obroka

Dan 1
Domaća juha od kupusa, plus bilo koje voće, osim banana.
Dan 2
Domaća juha od kupusa, uz ostalo povrće, uključujući i pečeni krumpir s maslacem za večeru (krumpir zabranjen na ostale dane)
Dan 3
Domaća juha od kupusa, plus ostale vrste voća i povrća.
Dan 4
Domaća juha od kupusa, plus do 6 banana i nemasnog mlijeka.
Dan 5
Domaća juha od kupusa, plus 6 rajčica i do 450 grama mesa ili ribe.
Dan 6
Domaća juha od kupusa, plus meso (govedina) i povrće.
Dan 7
Domaća juha od kupusa, plus smeđa riža, čisti voćni sok, i povrće.
Za razliku od mnogih dijeta, koje obično zahtijevaju puno vježbe i predlažu dugoročnu predanost kako bi se postigli rezultati, kupus juha dijeta je kratka. Dizajnirana da traje jedan tjedan, ne namjerava promijeniti stil života. Pošto nije dovoljno sadržajna u hranjivim tvarima i kalorijama za održavanje zdrave tjelesne funkcije dulje od određenog vremenskog okvira, nakon završetka tjedna trebalo bi se vratiti na normalnu prehranu.
Postoje mnogo zdravije dijete koje dovode do dugoročnijih rezultata ali kupus dijeta je jedna od najpopularnijih možda zbog svoje jednostavnosti ali i zato što za razliku od drugih uopće nije skupa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here