Dokukino-rodjendanVeć 6 godina, jedini u Hrvatskoj, na velika platna donosimo isključivo dokumentarne filmove. U istom filmskom duhu namjeravamo proslaviti i naš ročkas, po mogućnosti u društvu sa što većim brojem filmoljubaca, kolegi i prijatelja!
Cjelokupni filmski program ćemo naknadno objaviti, a zasad u rođendanskom tjednu, koji traje od četvrtka 18. lipnja do nedjelje 21. lipnja, nudimo slijedeće filmove i događanja:
ZELENI PRINC (r. N. Schirman, 2014., 101′)
Dokumentarac o sinu palestinskog vođe Hamasa koji je godinama tajno radio za izraelsku obavještajnu agenciju.
SUGAR BLUES (r. A.Culková, 2014., 72′)
Film o zabrinjavajućoj ljudskoj ovisnosti o šećeru koji “zagađuje” gotovo sve prehrambene namirnice.
DESTINACIJA SRBISTAN (Ž.Žilnik, 2015., 94′),
Film obrađuje temu azilanata u Srbiji, a režiju potpisuje jedan od najznačajnijih srpskih redatelja, Želimir Žilnik.
Projekcija je u nedjelju u 18 sati, a film donose Dokukino KIC i Centar za mirovne studije u suradnji. Nakon film ostanite uz Skype razgovor s redateljem.
U četvrtak u 21:30 Dokukino Kic i FAK tvoj film organiziraju filmski kviz s naglaskom na pitanja o dokumentarnim zanimljivostima. Upad će biti simboličnih 6kn za 6. rođendan, a oni koji pokažu najveće znanje neće otići kući praznih ruku. Svaki natjecateljski tim se treba sastojati od dvije do četiri osobe, a možete se prijaviti slanjem poruke s imenom tima na facebook stranici Dokukina KIC.
Uz redovni dokumentarni program u velikoj dvorani, mala dvorana Dokukina KIC (međukat) biti će u subotu mjesto dokumentarnog maratona filmova Restart labela. Ukoliko ste propustili jedan od ovih naslova Čovjek na žici, Crvena kapela, Gonzo – život i djelo Huntera S. Thompsona, Ambasador, Kuhanje povijesti imate još jednu priliku u sklopu rođendanskog događanja. Svaka dva sata od 14h do 22h pogledajte jedan od ovih doksa i to potpuno besplatno.
Prava rođendanska proslava s balonima i glazbom počinje u subotu u 22 sata, a rasplesat će nas DJ Borovich! Svi su pozvani!
Cijene ulaznica za sve projekcije – 15kn!
Cijena ulaznica za kviz – 6kn!
Dokumentarni maraton u maloj dvorani – besplatno!
Više o ovom eventu možete pronaći na slijedećoj FB stranici!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here