Dugo očekivani koncert Željka Joksimovića u beogradskoj AreniŽeljko Joksimović je jedan od najpoznatijih srpskih kantautora koji su stekli i veliku svetsku slavu. Poznat je ne samo kao pevač, već i kao kompozitor i producent. Ove godine će ponovo obradovati publiku koja voli njegove pesme i generalno poštuje njegov rad i nastupiće u Areni nakon punih osam godina. Spremite se za 11. decembar, jer vas u Beogradu očekuje nezaboravan spektakl!
Željko Joksimović je rođen 1972. godine u Beogradu, a detinjstvo i školovanje je proveo u Valjevu, gradu za kojeg ga vezuju najlepši trenuci i muzički počeci. Njegov prvi ozbiljniji uspeh u muzici je bio 1984. godine kada je u Parizu na prestižnom muzičkom festivalu poneo titulu Prve harmonike Evrope. Prve uspehe kao kompozitor imao je devedesetih na festivalima Beogradsko proleće i Zlatna Tamburica na kojima je osvojio izuzetne nagrade. Pobeda u Budvi na „Pjesmi Mediterana“ mu je čak omogućila da učestvuje na veličanstvenim svetski poznatim festivalima u Belorusiji na kojima je osvojio dve Grand Prix nagrade.
Kasnije je počeo da komponuje i za pozorišne predstave, serije i filmove. Ono što je verovatno najširem auditorijumu poznato jeste da je napisao muziku za film „Ivkova slava“. Te kompozicije će svakako ostati neka od njegovih najlepših muzičkih dela.
Prekretnicom u karijeri smatra 2000. godinu kada je izdao prvi album kao pevač za „CITY RECORDS“. Taj album je proglašen za najprodavaniji album te godine. Generacije koje su odrastale sa njegovom muzikom će sigurno biti oduševljene ovogodišnjim repertoarom koji je pripremio za koncert u Areni pošto će biti sjajan miks novih i starih pesama.
Njegov prepoznatljivi pop zvuk je poznat ne samo srpskoj publici već i publici širom regiona i sveta. Postao je svetski popularan zahvaljujući mnogobrojnim učešćima na Eurosongu. Dva puta je učestvovao kao pevač, a više puta kao kompozitor i svaki put je zabeležio izuzetan uspeh. Njegova kompozicija „Lane moje“ je 2004. godine dobila drugo mesto na ovom svetskom takmičenju, a on specijalnu nagradu kao kompozitor te pesme. Od tog trenutka su za njega sve granice muzičkog sveta otvorene. Nagrade kao kompozitor je na Eurosongu dobio i za pesmu Jelene Tomašević „Jutro“ i pesmu „Lejla“ koju je izveo Hari Mata Hari. Ovaj festival mu nije doneo samo satisfakciju u profesionalnom smislu. Na njemu je bio domaćin i upoznao voditeljku Jovanu Janković i sa njom vodio program 2008. godine. Danas je sa njom u srećnom braku u kom su dobili sina Kostu. Iz prvog braka ima odraslu ćerku Minu sa kojom je veoma blizak i koja je više nego ponosna na očev uspeh.
Dugo očekivani koncert Željka Joksimovića u beogradskoj AreniU međuvremenu je 2004. godine otvorio producijsku kuću MINACORD koja je ubrzo počela da beleži uspehe. Deo ove muzičke porodice su naše poznate dame: Jelena Tomašević i Milena Vučić. Jednu od sjajnih životnih uloga je imao i kao član žirija u emisiji muzičkoj karaktera poznatoj kao „X faktor“.
Ove godine je Joksimović pripremio fenomenalan nastup uz pomoć Ad Hoc Philharmonic Orchestra. Nakon izuzetnih uspeha u Sloveniji, Bosni i Hrvatskoj, želi da se predstavi na sasvim neki novi način i publici u Beogradu. Samo deo pesama koje će izvesti u nekom novom aranžmanu su: “Ljubavi”, “Mišel”, “Zaboravljaš”, “Žena za sva vremena” . Obradovaće publiku sa par numera iz njegovog „Balkan Bazar“ projekta sa kojim nastupa već par godina i sa kojim je imao neverovatne uspehe u Istanbulu, Zagrebu, Sofiji…
Ukoliko ste fan Željka Joksimovića i voleli biste da posetite njegov koncert u Beogradu, Beograđani vam mogu ponuditi širok spektar apartmana u Beogradu. Ukoliko želite da odsednete u blizini same Kombank Arene uvek možete naći i veliki broj apartmana na Novom Beogradu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here