Elektronske cigareteElektronska cigareta je cev od nerđajućeg čelika u kojoj su smešteni baterija za elektronske cigarete, tank za punjenje i atomizer, odnosno raspršivač.
Baterija se uključuje pri povlačenju vazduha i vrši zagrevanje tanka sa nikotinskim punjenjem. Atomizer raspršuje zagrejanu tečnost u sitne čestice pare i u tom obliku nikotinska tečnost dolazi do pušača.

Elektronska cigareta pomaže pri odvikavanju od duvana

Elektronske cigarete mogu biti od velike pomoći ljudima koji žele da prestanu da puše cigarete od duvana. Koncentracija nikotona u punjenju elektronske cigarete može biti od 24mg do 0mg u punjenju bez nikotina. Dozu nikotina i aromu u elektronskoj cigareti pušač sam određuje. Postepenim smanjivanjem sadržaja nikotina u punjenju možete se rešiti nikotinske zavisnosti. Navika držanja cigarete se nadomešćuje elektronskom. Pušenjem elektronske cigarete pušač ima cigaretu u rukama a u organizam unosi samo vodenu paru obogaćenu nikotinom.

Pušenje elektronske cigarete je dozvoljeno svuda

Za razliku od cigareta od duvana čije pušenje je zakonom zabranjeno na javnim mestima, elektronske cigarete se mogu pušiti svuda. Zahvaljujući njima ne morate napuštati svoja radna mesta i odlaziti u prostorije namenjene specijalno za pušenje, jer nema duvanskog dima koji bi smetao Vašim kolegama. S obzirom da je nusproizvod pušenja elektronskih cigareta aromatizovana vodena para, nema štetnog dejstva na zdravlje ljudi u okruženju pušača. Na taj način eliminiše se jedan od štetnih efekata koji prate duvanski dim, pasivno pušenje.

Pušenjem elektronske cigarete postiže se velika ušteda novca

Kako pušenje stvara veliko opterećenje na kućni budžet, svaka ušteda je dobrodošla. Za elektronsko pušenje potrebno je izdvojiti znatno manje novca nego za pušenje duvanskih cigareta. Početni trošak pri kupovini elektronske cigarete je nešto veći, ali kasnije se dokupljuju samo nikotinska punjenja tako da se već nakon drugog meseca korišćenja postiže značajna ušteda. Za pušenje elektronske cigarete potrebno je izdvojiti 40% manje novca nego za pušenje cigareta od duvana.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here