Etno glamur: svečane haljine u novom ruhuIako je do sada bio rezervisan za opuštenije varijante i letnje haljine, etno stil se hrabro seli i na glamuroznije modele, čineći od njih odevne predmete za pamćenje.
Nesvakidašnje, originalne i prelepe, etno glamurozne haljine oduzimaju dah kako upečatljivim kombinacijama materijala, tako i detaljima koji skreću pažnju. Nosive u svakoj svečanoj prilici, ove haljine postaju izuzetno tražene i popularne, stvarajući potpuno novi modni trend.

Dodir zlata i srebra

Uske haljine do kolena ili duge, sa okruglim izrezima i tanjim ili debljim bretelama, forma su koja je izabrana za upečatljive glamurozne etno haljine. Nežnost svile koja je korišćena kao osnovni materijal savršeno se uklapa sa seksipilom tankih bretela i otkrivenim leđima.
Na zagasito ljubičastoj ili tirkiznoj osnovi etno momenat predstavljen je zlatnim ili srebrnim dezenom u vidu paramecijum šara. Na taj način se ne skreće mnogo u etno, a ove haljine su prilično prefinjen i glamurozan izbor za sve svečane prilike.
Njima se pridružuju unikatne haljine rađene u asimetričnim formama i sečene oko struka, u neočekivanoj pastelno zelenoj ili klasičnoj crnoj boji kao osnovi za zlatne ili srebrne detalje. Spoj nespojivog, tako, osvaja i one koji naginju klasici.

Svilene i haljine od viskoze sa etno aplikacijama

Pokatazatelji nešto smirenijeg glamura jesu svilene haljine osvežene diskretnim etno aplikacijama. Ravno sečene i bez rukava, ovakve haljine dolaze nam u srednje žutoj i zeleno-plavoj nijansi. Prvi model odlikuju aplikacije sa donje desne strane i velika mašna, dok se na sredini druge haljine nalaze upečatljive raznobojne aplikacije. Ove haljinesasvim su dovoljne da zablistate u punom sjaju.
Njih u stopu prate braone haljine koje uspešno zamenjuju male crne modele, a koje su osvežene vezenim etno aplikacijama u bojama jeseni.
Svilene haljine u letnjim modelima zamenjuju one od viskoze, lepršave ili sečene u pun krug. Njihov glavni adut jesu boje – od pastelnih do jarkih, u etno glamuru je sve dozvoljeno. Ipak, ove haljine nisu i pokazatelj preterivanja – naprotiv, diskretnim a upečatljivim dodacima poput veza ili aplikacija dodat je sasvim nov duh svakom modelu ponaosob.
Pravi etno ukrasi dolaze uz haljine od viskoze u jarkim bojama poput narandžaste, čiji su izrezi oivičeni klasičnim etno tkanjem u različitim bojama sa kićankama. Kićanke uz glamurozne etno haljine u potpunosti zamenjuju potrebu za nakitom, te samo jedan ovakav model znači da o aksesoarima ne morate preterano razmišljati.

Etno zima: ručno tkane i pletene haljine

Da ni zimske svečane prilike nisu zapostavljene, dokaz su haljine od neobičnih spojeva materijala. Ručno pletene crne i bele haljine sa dodatkom tila kao podsuknjom izuzetno su nosive i upečatljive, a osnovne boje u kojima su rađene uklapaju se u klasiku.
Ono što ih pak izdvaja jesu gornji delovi od vune, crne ili bele, sa ravnim izrezom ili rol kragnama koje padaju. Zimske glamurozne haljine kao dodatke imaju vezeno ili heklano cveće, originalno uklopljeno u celokupni model.
Za sve one dame koje više naginju klasici u ovim mesecima, ručno tkane haljine sa velikim rol kragnama i zagasitijim vodoravnim šarama u donjem delu jednostavnog i ravnog kroja biće pun pogodak kako u svečanijim, tako uz diskretniju šminku i važnijim poslovnim prilikama.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here