Fizička aktivnost i pozitivan duh najvažniji tokom trudnoćeBez obzira što ćete čuti dosta saveta o tome da li je ovo ili ono dobro da činite u trudnoći, neosporna činjenica je da je svaka trudnoća priča za sebe, isto kao i svaka trudnica. Zato je najbolje da, što kažu naši stari te informacije primite na jedno uvo, a na drugo ih jednostavno pustite da izađu.
Ukoliko imate tu sreću da ste u blagoslovenom stanju, to je zapravo jedino što treba da vas zanima. Naravno, svi znamo da mnoge trudnice brinu za razne stvari tokom trudnoće, iako je većina tih briga mahom neosnovana, pa pretražuju internet ili čitaju razne knjige, gde zaista piše sve i svašta.
Srećom, te u moru internet sajtova koji su vezani za trudnoću, postoji jedan koji zaista pomaže trudnicama, bez da ih opterećuje informacijama. Sajt možete pogledati ovde. Na njemu je, zaista, sve jako lepo objašnjeno: šta se događa sa mamom, a šta sa bebom u određenoj nedelji trudnoće, koje analize i preglede treba obavljati u kom periodu, kao i koje su normalne neprijatnosti u kojoj nedelji trudnoće. A sve bez ikakovog opterećivanja trudnica, jer svi znamo da im to zaista nije potrebno. Dovoljno su i same zaplašene promenama koje se odvijaju u njihovom organizmu tokom trudnoće.
Baš iz tog razloga, pored higijene u fizičkom smislu, te brige o tome koje namirnice treba, a koje ne unositi tokom trudnoće, trudnice bi mnogo više trebalo da vode računa o mentalnoj higijeni. Jer od nje mnogo više zavisi kakav tok će imati njihova trudnoća i da li će se ovog perioda sećati sa osmehom na licu.
Iz ličnog iskustva govorim, jer ja nažalost spadam u onu grupu žena koje se perioda trudnoće sećaju po brojnim strahovima koji su me tištali, po pretraživanju interneta, te čitanju raznih tekstova o lošim stvarima koje ” mogu ” da se dese i ostalom. Da sam tada naišla na ovaj sajt, gde bi mi kraj bio. Gotovo je sigurno da bi i moja trudnoća bila drugačija, jer se ne bih opterećivala glupostima.
Mogu slobodno da kažem da je osnov za dobru i mirnu trudnoću, u kojoj ćete uživati sa svojim suprugom, definitivno pozitivan stav i duševni mir svake trudnice. Nema ništa lepše nego kada uživate u ovom blagoslovenom periodu dok iščekujete da upoznate svog malog anđela. A uz pozitivan mentalni stav, ne zaboravite i na važnost fizičke aktivnosti, pa kad god možete izađite u neku kratku šetnju, sedite na neku mirnu klupu u parku i uživajte u tom trenutku, jer se on neće vratiti.
Naravno, znam da će biti onih žena koje će reći da pozitivan stav ne pomaže da problemi u trudnoći, ukoliko postoje, nestanu. Sasvim je logično da neće nestati, ali će pozitivan stav vama pomoći da probleme, i ukoliko ih imate tokom trudnoće, posmatrate sa vedrije strane i ne dajete im snagu neprekidnim razmišljanjem o njima. Jer, što više budete razmišljali o problemima ( mogućim i nemogućim ) koji vas možda mogu zadesiti, imaćete sve više takvih misli. A što više budete pokušavali da zaista uživate u periodu trudnoće, žvot će vam davati sve više razloga za uživanje i sreću. I ne zaboravite, nije toliko važno šta mislite, već kako se osećate dok to mislite. To je ključ uspeha u svakoj situaciji, pa i u periodu trudnoće.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here