Flašice za bebe - sve što treba da znateNovopečene mame po dolasku bebe muči nebrojeno mnogo pitanja u vezi sa hranjenjem i negom, a u prvim danima, ishrana odojčeta je svakako ono čemu se posvećuje najveća pažnja. Flašice za bebe potrebne su svakoj mami bez obzira na to da li bebu hrani veštačkim mlekom ili doji.
Na našem tržištu postoji mnogo proizvođača koji nude razne flašice za bebe, kako staklene tako i plastične, kao i različitih oblika, sa cuclama od materijala u rasponu od silikona do kaučuka, itd. Brojni su roditelji koji se odlučuju za proverene brendove koji su dugo na našem tržištu kao što su NUK ili Chicco. Ipak, izabrati flašice za bebe nije tako lako, pa je prilikom izbora potrebno obratiti pažnju na nekoliko stvari. Evo šta NUK savetuje čime da se rukovodite pri izboru flašice za bebe:
1. Koliko vam je flašica potrebno?
Ovo se određuje u zavisi od toga da li beba sisa ili se hrani humanizovanim mlekom. U prvom slučaju potrebne su dve flašice, jedna za vodu, a druga za mleko, dok u slučaju da bebu hranite humanizovanim mlekom potrebne su najmanje tri flašice, jedna za mleko i dve za vodu pošto bebe koje se hrane veštačkim mlekom treba češće pojiti.
2. Kakvu flašicu odabrati?
Za početak dovoljne su dve male flašice od 120 ml jer bebe u prva tri meseca ne mogu popiti više od 100 ml mleka za jedan obrok. Mudro je uzeti obične i jeftine prve flašce, s obzirim i na to da se ne zna kako će beba reagovati na te flašice, dok kasnije, kada beba malo poraste biće lakše odabrati neku koja će odgovarati bebinom načinu na koji prima tečnu hranu.
3. Šta je još potrebno od opreme pored flašice za bebe?
Sterilizator za flašice je svakako nešto što će roditeljima olakšati održavanje flašica, ali oni umeju biti skupi. Jeftinija varijanta je četka za čišćenje flašica i vruća voda koje mogu biti sasvim dovoljni za dobru higijenu flašice za bebe.

Cucle za NUK flašice za bebe i kako ih odabrati

NUK proizvodi flašice za bebe sa cuclom od različitog materijala. Ako ste u dilemi da li uzeti NUK flašicu za bebe sa cuclom od lateksa ili silikona treba da znate da je lateks mekši i elastičniji, a silikon duže traje. U svakom slučaju, od kojeg god materija da je cucla oblik bi trebalo da bude što sličniji majčinoj bradavici. Takođe, najmanje jednom u nedelju dana treba proveravati cuclu, ako se cucla ošteti parčići lateksa ili silikona mogu upasti u mleko i uzrokovati gušenje. Proverite i rupicu cucle, ako se ošteti s vremenom će se proširiti i protok mleka će biti mnogo snažniji nego što bi trebalo. Kada kupujete NUK flašice za bebe pogledajte oznaku za protok. Protok kroz cuclu označen je brojevima od 1 do 8, gde jedinica označava protok “kap po kap”, namenjen za novorođenčad, dok osmica odgovara velikim bebama.
NUK proizvodi i flašice za bebe sa “anticolic” cuclom, dizajniranom tako da količinu progutanog vazduha smanjuje na najmanju moguću meru. Ove flašice za bebe se koristi kod beba koje pate od kolika, tj. stomačnih grčeva. Osim navedenih cucli NUK vam može ponuditi I cucle za jednokratnu upotrebu, sterilisane i spakovane u celofan, koje su pogodne za upotrebu van kuće.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here