Godišnji odmor - a kamo s kućnim ljubimcem?Vrijeme je godišnjih odmora, proučili ste sve moguće destinacije i odabrali odredište u skladu s kućnim budžetom, uskladili termine godišnjih odmora u obitelji i treba se još samo spakirati i krenuti. Ali tu je i Vaš obožavani kućni ljubimac! Što s njim?
Ako ga namjeravate povesti sa sobom, obavezno treba prethodno provjeriti prima li hotel ili privatni smještaj koji ste izabrali za svoj odmor, domaće životinje. A ako ga ne namjeravate povesti sa sobom, potrebno ga je ostaviti nekome na čuvanje. Da ne bi, što nažalost i nije rijetki prizor, dojučerašnji ljubimac obitelji, sam i uplašen ostao na ulici. Naviknut na život u zajednici s ljudima, na ulici neće preživjeti.
Znači, preostaju Vam slijedeće mogućnosti:

  • Prilikom planiranja godišnjeg odmora povesti sa sobom i kućnog ljubimca te pronaći adekvatni smještaj u hotelu, apartmanu ili pansionu koji prima kućne ljubimce. Vjerojatno ih nema puno, ali se ipak mogu naći.
  • Ili provjerit kada ljetuju Vaši roditelji, prijatelji, rodbina ili dobri susjedi. Možda biste mogli pronaći među njima osobu od povjerenja koja će brinuti o Vašem ljubimcu, nahraniti ga i prema potrebi prošetati.
  • Na kraju, kućnog ljubimca možete smjestiti i u specijaliziranu ustanovu koja će brinuti o njemu tokom vašeg izbivanja. Tako postoje hoteli za pse i mačke te ostale male životinje (kuniće, hrčke, papige), gdje za određenu cijenu (obično određenu po danu i vrsti kućnog ljubimca) dobivaju adekvatnu skrb i njegu. Svakako je uputno među prijateljima i poznanicima raspitati se o kvaliteti pojedine ustanove, kako bi vas Vaš kućni ljubimac zdrav i veseo dočekao kad se vratite s godišnjeg odmora.

Jer najtužnija je slika dojučerašniih kućnih ljubimaca ostavljenih i bespomoćnih na ulicama grada, dok njhovi vlasnici bezbrižno uživaju na godišnjem odmoru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here