Grad koji ne spava: Noćni život u BeograduAko ste osoba koja voli putovati i dobru zabavu, putovali ste u sve poznate gradove koji imaju fantastičan noćni život te tražite nešto novo, Beograd se brzo našao na listi top gradova koji nikad ne spavaju. Razvoj glazbene scene, uzbudljivih klubova i barova, od rock i jazz ritmova do turbo folka i mješavina elektronskih ritmova i ciganske glazbe omogućio je Beogradu reputaciju jednog od najboljih gradova u Europi kada govorimo o noćnom životu.
Za razliku od drugih dijelova Europe, ne postoji dan u tjednu u Beogradu kada ne možete izaći u noćni provod. To vrijedi za sve, bez obzira na dob, stil života i koliko dugo vremenski želite ostati vani!
Nekoliko lokalnih, regionalnih i međunarodnih časopisa, posebice The New York TImes i CNN, izvještavali su o Beogradu kao popularnom odredištu s velikim izborom jeftinog pića, zabave, raznolikosti glazbene ponude te privlačni apartmani u Beogradu, kako cijenom tako i lokacijom, u odnosu na ostatak Europe i regionalne prijestolnice poput Zagreba i Ljubljane. Pa čak i “vikend posjetitelji” iz Hrvatske i Slovenije govore o Beogradu kao mjestu koje “morate posjetiti”, spominjući prijateljsku atmosferu, velike klubove i barove, jeftina pića, jezik koji razumiju te jeftin smještaj u Beogradu kojeg je vrlo lako naći bilo da se radi o vrhunskim hotelima, hostelima ili apartmanima.
beograd nocu
U Beogradu je svaki dan kao petak ili subota – ljudi izlaze navečer u noćni provod, a ujutro rano idu ravno na posao. To može zvučati nevjerojatno hedonistički pojedinicima iz gradova gdje je sve u 22:00 sata već zatvoreno, ali Beograđani su s pravom ponosni na svoju ponudu noćnog života i zabave. Čak i po zapadnim standardima, svojoj relativno kratkoj povijesti, koja je impresivna, njegovi klubovi i arene privukli su i velika imena međunarodnih izvođača koji su sa lakoćom punili stadione u svim glavnim metropolama svijeta – The Chemical Brothers, 50 Cent, Red Hot Chilli Peppers i dr.
Mnoštvo noćnih klubova, barova i plutajućih kafića omogućuju Beogradu da stane rame uz rame ostatku Europe u izboru glazbe. S obzirom na veliki izbor mi smo vam odlučili olakšati odabir i izdvojili najpopularnija mjesta za zabavu.
Splavovi
Najistaknutije mjesto Beograda kako govorimo o noćnom životu su zasigurno splavovi – velike plutajuće platforme na obalama rijeke na kojima su izgrađeni kafići, restorani i klubovi. Uživaju veliku popularnost u toplijim mjesecima, kada se popularni gradski klubovi presele na splav bježući od vreline asfalta. Mnogi restorani kao što su Crna Pantera i Amsterdam (na Adi Ciganlija) su više nego dostojni ostajanja cijele večeri, pružaju tradicionalnu romsku glazbu, a kasnije se pretvaraju u klub za mlade koji ostaju budni do kasno ujutro.

Turbofolk
Ono u čemu se Beograd razlikuje od drugih europskih metropola i zbog čega najviše posjetitelja dolazi je turbofolk. Proizvod ranih 90-ih, služio je kao odvraćanje pažnje od mračnih političkih događanja u zemlji, kojeg obilježavaju oskudno odjevene djevojke koje pjevaju o tome zašto ih je dečko ostavio/prevario, kako će se osvetiti i zašto im je potrebno puno novaca za kupnju skupe odjeće. Popularni turbofolk klubovi u Beogradu koje trebate posjetiti su Vanila i Blaywatch.

Ostala popularna odredišta
Beograd ima nekoliko prostora na kojima se organiziraju posebni događaji i koncerti. Najveći je Beogradska Arena, veliki sportski stadion u Novom Beogradu koji pruža dom velikim koncertima i međunarodnim izvođačima. Sava Centar također organizira koncerte s vremena na vrijeme, kao što to čini i SKC, kulturno središte studenata. Najupečatljivije mjesto u gradu je Kalemegdan park na vrhu glavne pješačke ulice Kneza Mihaila. Nemojte da vas prevare obiteljski piknici i starci koji igraju šah danju – noću je park rezerviran za koncerte i nastupe glazbenika raznih žanrova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here