Finski proizvođač guma za vozila Nokian Tyres je od prije poznat po kreativnosti i inovativnosti kada je riječ o gumama za vozila.

Mnogi vozači bi voljeli kada bi mogli pritiskom na gumb promijeniti gume i spremiti se za vožnju u zimskim uvjetima. To bi uskoro, zahvaljujući ovoj finskoj tvrtki, moglo biti omogućeno.
Naime, za osamdesetu obljetnicu zimske gume Nokian Tyres je predstavila svoj koncept zimske gume sa sklopivim klinovima. Da, dobro ste pročitali, pritiskom na gumb klinovi se izdignu iz gume i obična zimska guma postaje super zimska guma.

Nokian Tyres je unaprijedio gumu tako da tijelo gume ostaje na mjestu dok se klinovi uvlače i izvlače iz tijela gume i time poboljšavaju prijanjanje i utječu na poboljšanje stabilnosti vozila dok se vozimo po snijegu. I dok ova gume ostaje koncept, Nokian kaže da je budućnost zimskih guma – budućnost koja ne može biti previše daleko.
Ideja o ovakvoj gumi nije novost, stručnjaci rade na ovom projektu od 2008. godine. Prednost ovakve gume je zaista sjajna, koristimo klinove samo kada nam zaista trebaju, kada smo na ledenoj cesti ili kada vozimo po blatnjavom terenu.
Zimska guma, ovakvog kalibra, će biti hit u sniježnim predjelima Slovenije, Austrije, Finske, Norveške i drugim dijelovima koji su poznati po jakim zimama i velikim sniježnim prekrivačem.

Autor ovog članka je Ivan koji je zaljubljenik u auotmobilizam. Više mojih članaka možete pročitati na Rabljeni Automobili.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here