Mnogima od nas, okrnjen ili polomljen zub, koji često krasi naš osmeh još od detinjstva, predstavlja razlog da osmeh krijemo šakom ili da se samo blago osmehujemo. Verovali ili ne, problem koji nam zadaje toliko puno nesigurnosti u društvu, imaju i neki od najslavnijih ljudi iz sveta zabave.
Iako je ovakve „nedostatke“ moguće uspešno rešiti keramičkom fasetom ili keramičkom krunicom, neki od poznatih ne mare previše za „okrnjen“ osmeh koji ih krasi.
Evo nekoliko poznatih i slavnih kojima okrnjen zub ne oduzima od lepote i talenta.
I slavni imaju problema sa zubimaTejlor Svift je svoj okrnjeni zub zadobila prilikom nastupa u Pitsburgu, 2013. godine. Da zlo bude veće, ovu nezodu je sama izazvala, tako što je svoj zub oštetila mikrofonom tokom izvođenja pesme. Kao velika zvezda, nastavila je sa koncertom, a svoj izgled je „popravila“ stavljanjem zubnog implanta.
I slavni imaju problema sa zubimaDžim Keri, čuveni komičar, nosi polomljenu jedinicu, još od doba kada je kao dečak polomio deo zuba igrajući se. Iako je, kada je postao poznat, postavio krunicu koja je zamaskirala deo koji nedostaje, za potrebe uloge u filmu „Glupan i tupan“ skinuo je i pokazao svoj prirodni zub.
I slavni imaju problema sa zubimaIstu stvar je uradio i slavni Tom Kruz, za ulogu u filmu Frensisa Forda Kopole „The Outsiders“.
Gore od ostalih prošao je Kanje Vest, koji je 2002. u saobraćajnoj nesreći, ostao bez čitave vilice. Bogati reper je ugradnjom zubnih implanta nadoknadio gubitak vilice, mada ga je sama nesreća koštala mnogo više para od ovog medicinskog zahvata.
Ukoliko mislite da se samo vama može desiti da ostanete bez parčeta zuba dok jedete, varate se. Ne samo da je ovo čest slučaj, on se može desiti čak i poznatoj pevačici poput Šekire. Ona je pre nekoliko godina ostala bez dela zuba jedući kolače. Da, Šekira jede kolače.
Slavni „Bitls“, Pol Mekarti je bez svog zuba ostao davne 1965. u padu sa motocikla. U svojoj biografiji, o ovome je napisao: „Tara i ja smo vozili motore jedno kraj drugoga, uživajući u predelu. Bio je prelep pun mesec, zaista veliki. Rekao sam nešto o mesecu i pogledao u njega. Čuo sam kako potvrđuje da je mesec prelep i nakon toga se jedino sećam kako licem idem prema zemlji. Dok sam ležao i dalje sam gledao u mesec misleći kako je šteta da sam baš sada morao da razbijem trotoar sopstvenom glavom.“
Čuvena džez legenda Čet Bejker je 1968. opako pretučen od nepoznatog čoveka od koga je pokušao da kupi narkotike. Neko bi rekao, šta je tražio to je i dobio. Ipak, sa nekoliko polomljenih prednjih zuba nije mogao da svira svoj instrument, trubu, pa je morao da usađuje nove zube, što u ono vreme nije bilo nimalo jeftino i bezbolno.
Na sreću svih nas kojima nedostaje zub ili deo zuba, danas se presađivanje i ugradnja zubnih implanata obavljaju veoma uspešno i u Beogradu. Ukoliko želite da ulepšate svoj sramežljiv osmeh i široko se nasmejete, odlučite se za profesionalce koji će posao obaviti na najbolji način.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here