IGRANJE…

Obožavam se igrati, ganjati oko nekog grma, natezati. Ali nisam ja za to da netko od mene pravi budalu, bacajući koješta, a ja da mu donosim to isto do iznemoglosti. To može jednom, dvaput, ali više od toga ne.
Inače sam u izvrsnoj kondiciji. Svaki dan jurim po livadama, malo kopam,…a onda idem u šetnju gradom. Moj me vođa čopora vrlo brzo naučio da hodam bez uzice, da stanem prije prelaska preko ceste,…
MAIL-anje…
Na sve mail-ove uredno odgovaram na cijelom mom teritoriju (grmovi, stabla, buseni,…) osim u gradu. Ulične svjetiljke, stupiće, .. unatoč izazovima ne koristim kao mail liste.
O HRABROSTI…
Kao što mi i moje ime kaže, ne bojim se ničega. Osjetim li nesigurnost prolazeći kraj nekog većeg ili svadljivog četveronošca, prijeđem s druge strane svog vođe čopora. Naposljetku, vođa čopora je tu da rješava sve moje probleme pa i taj.
Da budem iskren baš do kraja, ipak postoji nešto što me malo plaši. To vam je ono što dvonošci iz malog napuhavaju u veliko i koje na lagan dodir ide BUUUM, a zovu balon. Jednom su mi ga zavezali za rep i nije mi baš bilo drago!
SKRB ZA MOJE ZDRAVLJE…
Iz zdravstvenih razloga, svakodnevno četkam i češljam, nažalost, svoj jedini kaput. Zube čistim i održavam desni sa goveđim zglobovima. Moj vođa brine i da dobro i birano jedem. Isprobao sam razne hrane, a kako ja uistinu volim papati, sve su manje više dobre. Ipak, izdvajam hranu bogatu ribom i po mogućnosti bez žitarica. Također obožavam roštiljati….to mi je posebni gušt.
Doktor kojeg posjećujem je vanserijski. Toliko smo “frendly” da me iz ordinacije zove…Niiiki i ja se upućujem unutra. S desne strane odmah sjednem na vagu jer i mene interesira jesam li još uvijek na nekih 40 kg. Potom me doktor zove na stol za pregled na koji skačem samo prednjim nogama, a od vođe očekujem da me podigne.
Također imam i svog masera, dvonožac koji radi u bolnici, koji kad dođe obavezno me izmasira. No pored njegove masaže vrlo često to i sam radim…
O MOM REDU…
Kraljevsko porijeklo u mene je utkalo perfektan pojam reda: doručak je oko 8, večera je u 20 sati, na posljednje mail-anje idem u 22:30. Tada liježem spavati. Kada spavam, onda spavam. Ako nekom smetam, tada, moliću lijepo, odmaknite me i vratite natrag. Na jurnjavu idem oko 17 sati radnim danom a subotom i nedjeljom potpuno se prepuštam neredu svog vođe. Po cijele dane negdje bauljamo.
U svom dosadašnjem životu nikada nisam propustio doručak i večeru. Istina, koliko god sam gurman, hrana zna biti jednolična, ali ja polažuči glavu u krilo drugih članova čopora, žmigajući čas jednom čas drugom obrvom, iskamčim i poneki zalogaj neobičnog okusa koji mi jako prija.
O MOM RODU I MENI…
Oba roditelja su mi kraljevskog porijekla. Imaju certifikate sa snimkama kukova i laktova. Sa time su i mene gnjavili.
Na ovoj planeti sam legalno. Registriran sam u Hrvatskom kinološkom savezu i Retriver klubu Hrvatska. Imam i Rodovnik od FCI-a.
DOSTUPNOST…
Svaki dan sam dostupan na broju mobača:098/206-933, a možete me kontaktirati i mail-om:[email protected]
I da – uvijek se radujem novim poznanstvima!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here