Kako birati kolica za bebeKupovina kolica za bebe može biti prava glavolomka pogotovo za novopečene roditelje. Na tržištu je mnoštvo različitih modela, a raspon cena ume biti neverovatan, zavisno od modela i proizvođača.
Svakako, svaki roditelj želi samo najbolje za svoje dete, a najbolja kolica za vašu bebu su ona koja odgovaraju vašim i njenim potrebama i okruženju u kojem živite.
Pre nego što krenete u kupovinu kolica za bebe dobro obratite pažnju na sledeće:
– Imate li lift ili stepenice
– Da li za vašu bebu planirate da kupujete samo ta jedna kolica ili razmišljate da uzmete lagana kolica kasnije
– Koliko često ćete izlaziti sa bebom u šetnju
– Hoćete li kolica koristiti u kući pri uspavljivanju bebe i hranjenje u prvo vreme
– Kakav je teren po kojem ćete se kretati sa kolicima, asfalt, pesak ili trava
– Da li ćete ista kolica koristiti i za drugo dete

Tri u jedan ili dva u jedan kolica za bebe

Na našem tržištu prodaju se najrazličitiji modeli kolica za bebe, od onih najneobičnijeg dizajna do kolica standardnog izgleda. Trenutno su u trendu kolica za bebe u crvenoj i crnoj boji, pa iako vam se možda ovo ne čini prikladnom bojom za kolica za bebe, ako planirate da kolica koja kupite potraju, moguće za više dece, razmislite o kupovini kolica u neutralnim bojama, pogotovu ako je prvo dete devojčica. Takođe, ako planirate da vaša kolica za bebe duže budu u funkciji savet je da izdvojite više novca za kolica i nabavite ih kod renomiranog proizvođača. Kod pojedinih proizvođača mogu se naći kolica za bebe za sve slojeve društva. Ipak, razlika u ceni između tih vrsta može biti i do pet puta veća, što svakako predstavlja i razliku u kvalitetu. Nažalost, letnja kolica koja staju oko pedeset evra i ona klasična od stotinu evra, u dinarskoj protivvrednosti teško da će moći da posluže za dva deteta, verovatno će drugom stići suviše izbledela, neki delovi se mogu raspasti, a plastika popucati…
Međutim, kod većine proizvođača postoji mogućnost da kupite kolica za bebe u kompletu sa autosedištem i korpom, ili samo jednim od ta dva dodatka. Uobičajeno je da cena čitavog kompleta bude za 20 odsto manja nego kada se sve kupuje ponaosob, a dešava se da proizvođač uz ovakav paket gratis daje i većinu dodatne opreme, torbu, zaštitu od kiše. Korišćenje korpe za bebu se preporučuje jer se tako osigurava da beba bude uvek u ispravnom ležećem položaju na adekvatnoj podlozi. U korpi je beba i dobro zaštićena od hladnoće i vetra, pa je to još jedna prednost. Kod pojedinih modela korpe sa donje strane imaju dva polukružna dodatka, tako da postavljanjem na podlogu korpa postaje kolevka. Mnogi roditelji u prvo vreme korpu koriste kao kolevku za bebu u svom domu, jer im je jednostavno da je drže pored svog kreveta.

Dodatna oprema za kolica za bebe

U dodatnu opremu koja ide uz kolica za bebe spadaju muf za noge koji je pravljen po meri i greje bebine noge, suncobran, koristan dodatak ako kolica nemaju mogućnost promene strane drške, zatim zaštita od kiše, kao i zaštita od komaraca, držač za flašu, korpa (shopping bag), torba za bebine stvari, postolje za drugo dete, itd.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here