Kako smršavitiPokušavajući da smršave, ljudi kreću od najobičnijih reklama sa preparatima do raznih sprava. Vjeruju da im to može pomoći i na to se oslanjaju.
Međutim, ne postoje nikakve magične tablete niti išta slično da smanjite svoju kilažu. Smršaviti brzo nije lako.
Davno je prošlo vrijeme kada su se punije žene smatrale simbolom zdravlja. Danas se prevelika debljina smatra za najrasprostranjenije oboljenje.
Dajemo vam par savjeta kako brzo smršaviti bez ikakvih tableta, čajeva, krema i sl.:

  • Pet malih obroka dnevno. Što češće i u manjim količinama jedemo, lakše i brže sagorjevamo kalorije. Stalno grickanje nečega ne podrazumijeva čips,smoki… nego izmedju obroka grickajte voće.
  • Ne preskačite doručak. Doručak je najvažniji obrok u toku dana, njime započinjete dan i treba da sadrži najviše kalorija. Započnite sa svježe iscijeđenim sokom, a ne sa onim kupovnim. Uz to uzmite neki kruh, peciva i slično, što će vas zasititi, a nećete se prejesti. Uz to sve, predlaže se čaša mlijeka ili jogurta.
  • Tečna hrana za ručak. Preporučujemo da ručak započnete nekom laganom juhom, sa kruhom da bi se brže zasitili. Kao drugo jelo uzmite neko varivo. Gledajte da izbjegnete teške torte i kolače prelivene fondan glazurom.
    Veoma je važno da u organizam unosite 1,5-2 litre vode na dan.
  • Greška je ako ne večerate. Večera treba da bude najlaganiji obrok dana. Najbolje je večerati neku voćnu salatu ili popiti neki voćni jogurt. Ne treba opterećavati stomak, da bi lakše zaspali. Ako ne večerate, ogranizam će preko noći potrošiti unesene kalorije i sutra će to pokušati nadoknaditi šećerom ili mastima.
  • Fizička aktivnost. Izdvojite par sati u nedelji za neku vrstu fizičke aktivnosti. Neki sport, šetnja i slično. Krenite na fitnes, aerobik…koji vam mogu pomoći da se na zdrav način riješite viška kilograma.

Pravilo brzog mršavljena je da ono što brzo ode, brzo se i vrati i to u većim količinama. Na zdravoj hrani nećete biti gladni. Uz malo truda i uz dobro jelo, možete svoje tijelo dovesti do savršenog izgleda. Zato vam savjetujemo da mršavite postepeno i prirodno uz odgovarajuće fizičke aktivnosti.
Nadamo se da su vam ovi savjeti pomogli kako da izgubite koju kilu viška.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here