Kako da osvežite svoj enterijer: štampa na platnuPromene u enterijeru su uvek dobro došle, ali se za njih nema uvek vremena i novca. Zato bi bilo najbolje primeniti najnoviji i najmoderniji trend u dekoraciji, te prostor jednostavno osvežiti uz štampu na platnu. Niste sigurni kako?
Štampa na platnu pruža Vam mogućnost postavljanja svih slika ili fotografija koje možete zamisliti, a izrađuje se digitalnim aplikovanjem na slikarsko platno koje se zateže preko prikrivenog rama. Zvuči zanimljivo i originalno? I jeste, ali je i više od toga: upečatljiv detalj u svakom enterijeru.

Spavaća soba

Štampa na platnu najlakše će osvežiti upravo sobu za odmor i opuštanje. Slike ili fotografije rađene ovom tehnikom najbolje je postaviti na zid iznad kreveta, koji najčešće ostaje potpuno prazan i neiskorišćen. Nema razloga za tim, jer štampa na platnu može u samo jednom potezu pretvoriti ovu sobu u romantičnu odaju, dodati joj dašak prirode ili pak oštrinu moderne umetnosti, a sve u zavisnosti od motiva za koji se odlučite. Kako se za spavaću sobu uglavnom predlažu pastelne boje zbog svog umirujućeg efekta na psihu, to bi i štampa na platnu za ovu prostoriju trebalo da bude birana sa nekim od motiva cvetova, ruža ili pejzaža, koji će ujedno osvežiti enterijer ali i biti u skladu sa njegovom osnovnom funkcijom. Takođe, motiv mora ili peščane plaže je uvek dobrodošao kada je štampa na platnu za spavaću sobu u pitanju. Gotovo da možete čuti talase pred spavanje, zar ne?
 

Štampa na platnu u dnevnoj sobi

Dnevna soba uvek bi trebalo da bude dinamičan enterijer u kome će uživati gosti i u kome će se na najbolji mogući način provoditi slobodno vreme, te bi i štampa na platnu trebalo da isprati ovakve zahteve. Jedna od mogućnosti jeste postavljanje platna sa motivom neke slike ili poznatog umetničkog dela iznad troseda, koji će svakako privući pažnju. Kako je štampa na platnu moguća i iz više delova, to može delovati veoma interesantno panorama određenog grada na istom mestu. Još interesantnije i originalnije bilo bi da jedan zid ili ćošak sobe prefarbate u neku upečatljivu boju, na primer žutu ili crvenu, te tu dodate fotelju, koju će pratiti štampa na platnu sa motivom ulice nekog poznatog velegrada u crno-beloj boji, ali sa žutim, odnosno crvenim detaljem, koji će složiti u boju zida. Originalno, jednostavno i kreativno!

Predsoblje

Ako Vam se predsoblje oduvek činilo kao neinspirativno za dekoraciju, štampa na platnu učiniće da brzo promenite mišljenje. Kako su zidovi u ovoj prostoriji uvek bez ukrasa, zanimljiv detalj predstavljaće porodične fotografije rađene kao kolaž u Vašem predsoblju. Pored kolaža, štampa na platnu omogućava već pomenute slike iz delova ili u različitim veličinama, te možete postaviti sliku čitave porodice ili dece odmah naspram ulaznih vrata, ukoliko to prostor dozvoljava. Tako ćete se uvek osmehnuti kada uđete u svoj dom, ali ćete oduševiti i svoje goste. Naravno, štampa na platnu može predstavljati i neki drugi motiv, a za predsoblje bi najbolje bilo da to bude mrtva priroda koju sačinjavaju neki urbani detalji, poput kišobrana i knjige. Kombinujte sivu sa jarkim bojama i Vaše presoblje biće kao novo!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here