ParoviKako se u posljednje vrijeme svakodnevno susrećem sa bračnim problemima koji dovode čak i do razvoda brakova mojih prijatelja, rodbine i poznanika, odlučila sam otkriti kako se može postići osjećaj sreće i zajedništva. Kako bi veza bila čvrsta i kvalitetna, u nju se treba uložiti puno truda i volje.
U svakom slučaju, jedan od savjeta je da svakako zajedno odlazite na spavanje, jer sretni parovi odoljeli su navici odlaska u krevet u različito vrijeme – oni naime idu spavati u isto vrijeme, čak i ako se ne bude u isti sat.
Svakako održavajte zajedničke interese i nikako nemojte umanjivati važnost aktivnosti u kojima zajedno uživate. Da li je to pospremanje stola nakon ručka ili proljetni radovi u vrtu ili čak čišćenje vašeg limenog ljubimca i ako to nisu zajednički interesi – stvorite ih, jer sretni parovi to rade. No razvijajte i vlastite interese i hobije, jer to će povećati zanimanje vašeg partnera za vas, a i spriječiti će da postanete previše ovisni o partneru.
Vrlo je bitno i pokušajte stvoriti da oprost i povjerenje budu vaše navike. Ako ne možete riješiti nesporazum ili svađu s partnerom, svakako umjesto nepovjerenja i razmirica odaberite povjerenje i praštanje. Usredotočite se na to što partner dobro radi, jer ako budete tražili pogreške – uvijek ćete ih naći, no ako tražite dobre osobine uvijek ih možete naći. Sve ovisi o tome što želite i što vam je bitno u životu, no znajte, ako želite biti sretni sa partnerom, tražite samo pozitivne stvari.
Kako biste svojem partneru dali do znanja da ste sretni i da vam je vaša veza važnija od svih poteškoća i problema koji se pojavljuju u vezi, svaku večer si poželite laku noć, bez obzira kako se osjećali. Vjerujte, lakše ćete utonuti u san i snovi će vam biti ljepši.
Za kraj sam ostavila ipak ono najvažnije, a to je otvorena i iskrena komunikacija među partnerima. Razgovarajte o svim svojim mislima, osjećajima i nedoumicama koje vam prolaze glavom i vidjet ćete kako će vam laknuti kada uvidite da vam je partner najbolji psiholog. Znajte da je katkad dovoljno razgovarati 10 minuta na dan sa partnerom, kako bi učvrstili i poboljšali svoj odnos.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here