Kako dovesti nove kupce za vaš proizvodUz sveprisutnu konkurenciju sve je teže doći do kupaca. A kada i dođete do kupaca, potrebno je i zadržati ih kako bi ponovo kupovali baš kod vas te kako bi širili samo pozitivne dojmove o vašoj tvrtki.
Kako bi lakše došli do kupaca i zadržali ih, uzmite u obzir sljedeće savjete:
Koristite CRM (Customer Relationship Management) za izgradnju odnosa sa postojećim i potencijalnim kupcima
Dobro poznavanje svojih kupaca omogućuje vam izgradnju marketinških strategija koje ciljaju njihove specifične potrebe i želje te povećava prodaju. Mjesto gdje možete spremiti i sortirati podatke o kupcima jest CRM sustav.
CRM sustav može biti veoma moćan alat za unaprijeđenje marketinških aktivnosti. Vođenjem evidencije o tome što vaši kupci vole ili ne vole, njihovi obrasci trošenja pa čak i lokacije, godina i spola, CRM softver vam omogućuje razvijanje detaljne slike o njihovim ukusima, potrebama i kupovnim navikama.
To vam omogućuje da bazu kupaca segmentirate u grupe kupaca sa različitim ukusima ili budžetima. Možete identificirati najprofitabilnije kupce ili obećavajuće potencijalne kupce i ciljati njih sa odgovarajućom marketinškom porukom i ponudom napravljenom baš za njih. Ovaj način obraćanja potencijalnim kupcima može vam uvelike poboljšati prodajne rezultate.
Istaknite se sa kvalitetnom web stranicom
Kako dovesti nove kupce za vaš proizvodIako je danas već postala skoro pa norma imati poslovnu web stranicu firme, mnoge tvrtke još uvijek nisu poduzele taj korak prema naprijed. Ako ste i vi među njima, krajnje je vrijeme da se istaknete pred konkurencijom sa uspješnim online pristupom i kvalitetnom izradom web stranice .
No kada se već budete upustili u izradu nove web stranice, neka to bude odrađeno na vrhunski način. Ipak je web stranica nešto što će vas predstavljati u online svijetu godinama, a ako se web stranica ne napravi dovoljno kvalitetno, biti ćete u sjeni vaše konkurencije koja ima vrhunsku web stranicu .
Web stranica treba ispunjavati svoju funkciju a to je informiranje vaših potencijalnih kupaca. Zato, osim privlačnog web dizajna koji je jednostavan za korištenje, potrebno je i imati sadržaj koji će potencijalne kupce privući i zadržati na vašem webu te koji će u konačnici prevagnuti da kupci odaberu vas a ne vašu konkurenciju.
Dosegnite kupce sa online oglašavanjem
Ako imate web stranicu, možete iskoristiti i brojne pogodnosti online oglašavanja. Osim što je online oglašavanje jeftinije nego offline oglašavanje, ono vam omogućuje ciljanje određene skupine ljudi koji su vaši potencijalni kupci. Oglašavanje ciljanoj skupini smanjuje troškove oglašavanja te povećava rezultate koji se dobiju oglašavanjem.
Postoje brojne mreže na kojima se možete oglašavati online poput Google AdWords mreže koja vam omogućuje oglašavanje na Google tražilici i tisućama web stranica koje su u partnerstvu sa Googleom, zatim razne društvene mreže poput Facebooka, Linkedina i Instagrama.
Kontaktirajte potencijalne kupce putem emaila
Email je jedan o najučinkovitijih alata za komunikaciju sa potencijalnim kupcima. Kod email marketinga možete biti poprilično sigurni da je osoba kojoj je email namijenjen primila vaš email te također možete prilagoditi poruku osobi kojoj šaljete email.
Postoje dvije vrste email marketinga a to su takozvani ‘cold’ i ‘warm’ email marketing. Kod warm email marketinga mailovi se šalju osobama koje su se pretplatile na primanje vaših mailova putem vaše web stranice. Tj. drugim riječima, na web stranici imate formu u koju zainteresirane osobe mogu upisati svoju email adresu kako bi primali vaše mailove. Zatim im vi šaljete mailove koji mogu sadržavati obavijesti vezane za tvrtku, popuste, pregled novih članaka sa web stranice koji će osvjestiti čitatelje o potrebi za vašim proizvodom ili uslugom a možete slati i sadržaj prodajne naravi.
Cold email marketing znači da šaljete mailove osobama koje se nisu pretplatile na primanje emailova te vrlo vjerovatno i ne znaju tko ste ni čime se bavite. Cold email marketing se najčešće koristi ako su ciljana skupina tvrtke. U raznim bazama podataka upisani su mailovi tvrtki putem kojih ih se može kontaktirati i upoznati ih sa svojim proizvodom ili uslugom te sklopiti suradnju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here