Uređenje dnevne sobe

Ugradbeni plakariDnevna soba predstavlja prostoriju u kojoj provodimo određeno vreme u toku dana sa svojom porodicom, prijateljima… Ova prostorija mora biti opremljena funkcionalnim komadima nameštaja, obojena prijatnim nijansama boja, jednostavna za održavanje, kako bi doprinela osećaju udobnosti i prijatnosti ljudi koji u njoj borave.
Udređenje dnevne sobe – boje i nameštaj
Ono što definiše kompletni utisak kod uređenja dnevne sobe jesu komoda, vitrina, rasveta i dr. Ukoliko se odlučite za belu boju zidova vaše dnevne sobe, nećete pogrešiti. Međutim, ukoliko pratite trend a imate i dovoljno hrabrosti, savetujemo da eksperimentišete sa bojama kao što su ljubičasta, zelena, crvena, žuta, plava ili narandžasta. Ogromni ormani, regali koji već dugo nisu u upotrebi, ponovo ulaze u naše živote. Savremeno stanovanje ima specifične zahteve, pa će ovi ormani poslužiti kao odlično funkcionalno rešenje u koje možete odložiti gomilu stvari koje koristite ili ne. Plakare, ormane možete iskoristiti i kao pregradne zidove pa ćete od jedne ogromne prostorije dobiti dve manje. Američki plakari su sve češći i zastupljeniji, zbog svoje svrsishodnosti i funkcionalnosti.
Biblioteke i police u dnevnoj sobi
Ukoliko su vaši sporedni zidovi ispunjeni sa otvorenim policama, i ako je u njihovom centru komoda sa televizorom, savetujemo da deo prostora ostavite za biblioteku. Biblioteke su obavezan deo dnevnih boravaka. Ukoliko ste od onih koji ne vole da čiste prašinu sa otvorenih polica, trend je takav da postoje police koje se zatvaraju pomoću vrata od kliznih stakala, čime je zadržana transparentost police i ostvarena praktičnost održavanja.
Usklađenost i harmonija dnevne sobe
Kombinovanje stočića na sklapanje sa jednobojnim sedećim garniturama i foteljica čistih boja postiže se izražajnost i daje posebnu notu enterijeru dnevne sobe. Tepisi ne trebaju biti ogromnih dimenzija, a u trendu su duge niti , odnosno patchwork koji je sastavljen od raznih materijala. Savetuje se njegova kombinacija sa jednostavnim elementima, dok jednobojne tepihe treba kombinovati sa dinamičnim bojama stočića i sedećih garnitura.
Rasveta u dnevnoj sobi
Rasvetna tela predstavljaju važne elemente prostora. Veliki lusteri koji su centralno smešteni u zoni sedenja su obavezni i ne moraju biti stilski usklađeni sa dnevnom sobom. Da bi se postigao ugodan ambijent savetujemo upotrebu zglobnih samostojećih lampi, koje je potrebno smestiti u različite delove vaše dnevne sobe sa povremenim promenama ugla rasvete.
Ako je vaš luster izražajan, potrebno je izabrati diskretniji dizajn i obrnuto. Da bi osvetljenje vaše dnevne sobe bilo ugodno i u skladu sa ostalim elementima, potrebno je da odredite prioritete vezane za naglašavanje određenih zona.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here