Kako izabrati rođendansku tortuNi jedna rođendanska zabava ne može da prođe bez glavne poslastice kako mladih, tako i onih nešto starijih. Izabrati tortu za rođendan i nije tako jednostavno kako se u prvi mah čini.
Potrebno je pogoditi ukus svih gostiju i odabrati oblik koji će ih ostaviti bez daha. U zavisnosti od toga koji rođendan slavite možete se odlučiti za klasičnu rođendansku tortu, dečiju tortu, šaljivu tortu, ili minijaturnu rođendansku tortu.
Torta za dečiji rođendan
Deca su vrlo specifična i zahtevna kada je izbor rođendanske torte u pitanju. Poslušajte njihove ideje kako biste doneli pravu odluku pri izboru. Pustite ih da sami izaberu da li će to biti voćna ili čokoladna torta. Zbog sve učestalijih alergija na koštunjavo voće kod dece preporučuje se njihovo izbegavanje u dečijim rođendanskim tortama. Poslastičari danas pružaju deci mogućnost da sama dizajniraju svoju tortu. Moguće je prema slici napraviti sve što deca mogu da požele.
Torta za osamnaesti rođendan
Torte za osamnaesti rođendan su takođe veoma specifične. Proslava punoletstva je za tinejdžere vrlo važna i sve mora biti savršeno, a naročito torta. Uglavnom su to čokoladne torte u obliku automobila, broja osamnaest ili u nekoj drugoj formi. Ove torte se najčešće izrađuju prema ideji i skici slavljenika.
Minijaturne torte
Torte malih dimenzija su veoma interesantne. One se najčešće poklanjaju onima koji iz nekog razloga više ne prave slavlje povodom rođendana. Poklanjanje tortice je odličan način da obradujete dragu osobu. Niko ne ostaje ravnodušan prema ovakom znaku pažnje. Minijaturne torte su uglavnom okruglog oblika. Potrudite se da saznate koje ukuse voli osoba koju želite da iznenadite. Ove torte se izrađuju od najrazličitijih sastojaka. Praktično sve torte koje se izrađuju u klasičnoj veličini mogu biti napravljene i kao minijaturna torta.
Klasična torta
Kada su u pitanju klasične torte ukus je mnogo bitniji od vizuelnog izgleda, mada se danas poslastičari toliko trude da i klasične torte imaju božanstven izgled. Uglavnom kao osnovne sastojke imaju čokoladu, neku vrstu koštunjavog voća i slatku pavlaku. Ovo su torte koje svi vole poput reforme, boema, puslice, moskve ili pak španskog vetra. Za koju god od ovih torti da se odlučite nećete pogrešiti.
Na sajtu www.lavcakes.rs pogledajte ideje koje vam mogu pomoći kod izbora rođendanske torte.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here