Bundek alias BundicaJedne hladne, zimske večeri našoj obitelji pridružilo se malo mače, pronađeno odbačeno i promrzlo na povratku iz diskoteke u sitnim jutarnjim satima. Mače smo prigrlili – okupali, nahranili, odveli veterinaru, te je postalo uvaženi i omiljeni član obitelji – naša Bundica.
Nakon mjesec dana “urednog” života, Bundica se pretvorila u meko klupko pahuljastih dlaka sa prekrasnim, kitnjastim repom. Ružno pače pretvorilo se u labuda.
Prošlo je još nekoliko mjeseci, Bundica je Bundek na livadipostala pravo žensko i trebalo je razmisliti o mogućem potomstvu – da ili ne. Odlučili smo potražiti savjet kod našeg veterinara, pa smo Bundicu poveli sa sobom. Nakon pomnog pregleda, veterinar, i sam iznenađen, saopćio nam je neobičnu vijest – ona je, zapravo, on. Naša Bundica je Bundek! Zbog djelomično nerazvijenih spolnih organa i gustog krzna ni mi, a ni on kod ranijih pregleda, nismo primijetili da je Bundica mačak.
Da ne bi bilo zdravstvenih problema i komplikacija u budućnosti, Bundica – Bundek je, po preporuci veterinara, morala/o na operaciju. Sve je dobro završilo i dok Bundek zadovoljno prede na kauču, za nas je on još uvijek naša Bundica.

6 KOMENTARI

  1. U ime male mace zahvaljujem velkoj Maci što je udomila jedno umiljato i nemoćno biće. I sam sam veliki ljubitelj mačaka i uvijek imam jednog čupavog ljubimca. Nažalost, neodgovorni vlasnici, kada se zasite mačke, pod okriljem noći odlaze u predgađe ili manja mjesta i tu ostavljaju svoje bivše ljubimce. Ne treba ni spominjati koliko takve životinje, nenaučene na samostalan život u prirodi, pate dok ne nauče same brinuti o sebi, ili dok ih netko ne udomi.
    Vrlo slična sudbina nerijetko zadesi i mnoge pse i ostale kućne ljubimce. Ne treba ni spominjati koliko su tako ostavljene životinje opasne zaraze li se nekom bolešću koja se prenosi i na čovjeka. Psi, s druge pak strane, nerijetko postanu agresivni i napadaju prolaznike, što ponekad može biti i kobno budući da najvjerojatnije nisu cjepljeni protiv bjesnoće.
    I da zaključim, mačke vrlo vole pisci i ostali umjetnici i mislioci, dok pse više vole vole osobe sklone vojnom režimu i disciplini i osobe koje vole zapovjedati i na drugi način pokazivati svoju nadmoć.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here