Kako laktove učiniti privlačnijimKoža na laktovima je gotovo beživotna. Ako ne vjerujete, uvjerite se i sami. Probajte se žestoko uštipnuti za kožu na samom laktu. Gnječite ju, frčite. Nećete osjetiti ništa. To mjesto je siromašno senzorima bola pa je i to razlog zašto nam se tu stvara suha, ispucala koža koja je izrazito izložena habanju po uredskim stolovima i stolovima općenito. U hladnim mjesecima smo koliko toliko zaštićeni odjećom dugih rukava. No, u toplim mjesecima svoje laktove nemilice trošimo, a da to ni ne primjećujemo. Stvara se debela, suha koža koja zna svrbjeti i lagano se ljuštiti.
Kako si pomoći?
Jednostavno. Nemojte se naslanjati na laktove! Nemojte laktašiti! Dobro, malo se šalim. A da se opravdam, evo Vam jednostavnog načina kako si pomoći.
Pomiješajte prašak za pecivo i limunov sok u abrazivnu pastu (to vam je ono za poliranje). Masu stavite na krpicu, izribajte laktove kako biste uklonili mrtve stanice kože i isperite mlakom vodom. Naravno, to treba ponoviti više puta, sve dok ne dobijete kožu koja je savitljiva, ne prhuta se, ne svrbi Vas i ne zateže. Pritom nemojte pretjerati i izribati kožu do krvi. Znači: strpljivo i polako.
Nakon tretmana lakat namažite hranjivom kremom. Onom koju koristite za lice. I sretno Vam bilo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here