Kako odabrati adekvatnu zaštitu za Vašu stolarijuŠta može da pruži adekvatna i kvalitetna stolarija:
• Pogrešan odabir ili loš kvalitet može dovesti do gomile problema ukoliko Vaš dom nema odgovarajuću stolariju.
• Kada ste odabrali kvalitet i odgovarajući materijal sledeća važna stavka je ugradnja stolarije koja je glavni toplotni izolator.
• Kvalitet i pravilna ugradnja garantuju smanjenje troškova.
• Odabirom drvene stolarije morate biti spremni na dodatna ulaganja u njenom održavanju. Preporučuje se izbor masivne vrste drveta kako bi se izbegli lamelirani elementi sa svojom širokom ponudom.
• Poređenjem drvene i PVC stolarije dolazi se do činjenice da je PVC materijal znatno bolji toplotni izolator.
Ukoliko se ne razumete previše u materijale i izradu stolarije savetuje Vam se da potražite stručnu pomoć i poštedite sebe pogrešno uloženog novca i previše razmišljanja da li ćete napraviti pogrešan izbor.

PVC profili i karakteristike:

Njih krasi pre svega fleksibilnost a u njihovoj proizvodnji postoje različiti oblici i dimenzije (trouglasti, pravougaoni, okrugli, ovalni i sl.). Od oblika zavisi dosta toga pre svega za stare zgrade na kojima se menja stolarija a ne smeju se menjati oblici i dimenzije, ova vrsta prozora je idealna jer se maksimalno uklapa u svaki otvor. Sa petokomornim i šestokomornim PVC profilima i niskoemisionim staklima zaista nema greške. Uz sve to i kvalitetni zaptivci i okovi još jedan su od detalja ove najkvalitetnije i najbolje toplotne i zvučne izolacije za Vaš dom.
Na ovakav kvalitet i dizajn ostalo je samo da se odabere i doda adekvatna zaštita, naročito za prozore. Mogu se birati kapci,roletne ili žaluzine što je stvar ličnog ukusa i želja. Pored pozitivnih karakteristika ovi detalji su i te kako važni naročito u bezbednosti doma od provala. U slučaju da želite veću i kvalitetniju zvučnu izolaciju naročito u prisustvu velike buke preporuka su svakako trostruka stakla koja će Vam sve to i pružiti. Kada se uporedi stara gradnja i slabo dihtujući prozori sa modernim PVC prozorima zaista se može uočiti velika razlika na prvom mestu u vidu izuzetne izolacije. Postignutom odgovarajućom izolacijom na prvom mestu se smanjuju troškovi za grejanje i doprinosi velikim uštedama, zatim smanjuje zagađenost vazduha i čuva priroda. Sa savršenim dihtovanjem i najboljim termostaklima može doći do kondenzacije pogotovo ako ima dosta vlažnosti od kuvanja, kupanja, mokrog veša i dr. Za eliminaciju većih količina vlage neophodno je češće provetravanje svih prostorija.

Ušteda energije uz roletne:

Na razne načine možete zaštititi Vaše prozore a isto tako i napraviti određenu atmosferu ili postići prijatnu klimu u Vašem domu. Jedan od načina je i postavljanje roletni. Možete birati između PVC i aluminijumskih roletni.
Upotreba spoljnih roletni može dovesti do uštede toplote tj. toplotne energije i do 30 %. Pozitivne osobine se svakako ogledaju u tome da je ovde slučaj o odličnom zvučnom izolatoru. Vreli letnji dani kada su velike količine sunčeve svetlosti uperene u naš dom mogu stvoriti velike vrućine i u našim domovima. Zbog toga je postavljanje roletni jedno od najadekvatnijih načina na koji se možete od svetlosti zaštititi a ujedno po potrebi stvoriti prijatnu hladovinu i ugodan boravak u prostoriji. Uz svoje zasenjujuće sposobnosti koje krase roletne one se sve više mogu videti u mnogim prostorima gde se predaje ili dvoranama gde se puštaju razne projekcije. Spoljnim roletnama stolariji se pruža dodatna zaštita od raznih spoljnih uticaja i samim tim produžava trajanje.
Univerzalno i prosto postavljanje samo je još jedna olakšavajuća okolnost i prednost roletni. Za njihovo upravljanje može se koristiti gurtna ili kanap sa mehaničkim podizačem tj. kurblom ili na električni pogon pomoću elektromotora čiji su proizvođači pojedine renomirane firme i da bi se njime upravljalo postoji daljinski upravljač ili prekidač. Za električno upravljanje postoje razne druge kombinacije kao što je centralno regulisanje, vremensko ili upravljanje sunčevim zracima ili senzorima za vetar itd.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here