Kako odabrati idealan bend za svadbeMuzika uživo Vašem velikom danu daje poseban pečat, koji je teško zameniti sa di-džej. Kvalitetan bend za svadbe kreiraće pravu „parti“ atmosferu koja će goste celu noć držati daleko od njihovih stolica.
Međutim, pronalaženje pravog benda za svadbe mnogo je teže od pronalaženja di-žeja. Kako početi potragu, kako biti siguran da je to idealan bend za Vaš veliki dan i o čemu se sve unapred dogovoriti saznajte u tekstu koji smo pripremili.
Odakle krenuti u potragu za bendom za svadbu?

Postoje tri najčešća načina na koje mlada i mladoženja mogu pronaći idealan bend za svoj veliki dan. Oni mogu slučajno posetiti događaj na kome bend svira, mogu upitati svoje prijatelje da im preporuče neki bend ili se mogu prepustiti čarima visoke tehnologije, odnosno internetu i krenuti u detaljnu pretragu. Kako bi bili sigurni da je bend koji su pronašli na internetu dobar izbor, neophodno je da mladenci potraže video snimke benda, njihov najčešći repertoar, kao i svedočenja ljudi koji su ih već unajmljivali.
Šta pitati članove benda za svadbe ili njihovog menadžera pre unajmljivanja?
Pre nego unajme bend, mlada i mladoženja treba da se unapred dogovore oko svih detalja kako ne bi bilo neprijatnih situacija. Prvo i najbitnije, potrebno je pitati za cenu. Cene često mogu zavisiti i od perioda u godini u kojoj se svadba organizuje. Prva četvrtina godine jeste period u kome se svadbe organizuju retko i zbog toga su cene bendova često malo niže.
Druga stvar o kojoj je neophodno popričati sa bendom jeste repertoar koji će izvoditi. Pritom ne zaboravite da je to Vaš dan, a ne dan Vaših gostiju. Ukoliko ne volite narodnu muziku koja se najčešće izvodi na našim veseljima, o tome obavestite bend. Unapred se dogovorite koje narodne pesme dolaze u obzir, a koje ne. Sa druge strane, ukoliko ste fan metalike i sličnih bendova, savetujemo da sa time ne preterujete. Ipak želite da se neko od gostiju na Vašem veselju zadrži duže od glavnog ručka.
Neophodno je takođe detaljno se dogovoriti o vremenu angažmana benda za svadbe, odnosno o času početka i kraja svirke, kao i o broju i trajanju njihovih pauza. Ne zaboravite da su i oni ljudska bića i da im je potrebna poneka pauza za odmor, cigaretu ili ručak. Takođe, važno je dogovoriti se o vremenu u kome će se seći svadbena torta i kada će bend i na koliko dugo zameniti trube. Ukoliko želite da imate prvi mladenački ples, razgovarajte o vremenu njegovog izvođenja i o numeri uz koju ćete zaplesati. Kako ne bi kasnije bilo nekih promena, možda nije loša ideja stvari poput cene i vremena trajanja svirke staviti na papir i napraviti ugovor.
I za kraj još jedna važna napomena: baš kao što se „prase ne goji uoči Božića“, ni bend za svadbe ne traži se u poslednji čas. Dobri bendovi za svadbe, isto kao i hoteli ili sale za veselja, bukirani su mesecima unapred. Sa potragom i izborom benda za svadbu počnite čim odredite datum Vašeg velikog dana. Ne želite valjda da dovedete sebe u situaciju da se morate zadovoljiti lošim bendom, jer su dobri već bukirani.

1 KOMENTAR

  1. Ma odabir benda je bukvalno najvažnija stvar na svadbi. Ni lepa venčanica ni sala ma ništa neće ostaviti utisak kao vrhunska muzika i djuska. Mi smo baš dugo tražili bend i na kraju se vratili na Taboo bend iz Beograda koji je bio prva preporuka, otišli da ih poslušamo na Hua Hua i oduševili se. Kumina sestra nam je preporučila, ona ih je slušala na dve svadbe. Ma čim sam ih čula na splavu i videla kakvu su atmosferu napravili znala sam da će pokidati, i tako je i bilo.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here