Zamjena žaruljeVijek današnjih žarulja osjetno je kraći nego prije. Naravno, misli se na standardne žarulje. Sve su lošije kvalitete.
I dogodi li vam se da žarulja pukne prilikom zamjene, a metalni dio ostane u grlu svjetiljke, prije većih kirurških zahvata (kliješta, čekići,…) posegnite za sapunom. No prije bilo kakve operacije svakako isključite svjetiljku iz utičnice. Ako je zahvat na svjetiljci koja je fiksno spojena na naponsku mrežu, ISKLJUČITE STRUJU na glavnoj sklopci.To nikako ne smijete zaboraviti!

Kako postupiti? Uzmite poveći suhi sapun i ugao ugurajte u navoj razbijene žarulje. Laganim pokretom odvrnite ostatak žarulje iz grla. Nakon odvrtanja sapunom provjerite da na njemu nema krhotina stakla, kako se nebiste porezali prilikom pranja istim sapunom. Ako ima, najbolje je dio sapuna kojim ste odvrnuli žarulju odrezati i baciti.
Ukoliko niste uspjeli sapunom odvrnuti metalni dio žarulje, morati ćete primijeniti “kirurški” zahvat korištenjem kliješta (kombinirke). Vrlo pažljivo, da ne oštetite grlo svjetiljke, jer postoji opasnost od krhotina stakla koje bi mogle završiti u vašim očima. Zadnja opcija je da ipak pozovete električara koji će operaciju izvršiti u najkraćem vremenu, ali ćete ga morati čekati, a potom i dobro platiti!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here