KrtVoluharicaSavjet je provjeren u praksi!
Imate li psa za kućnog ljubimca, sigurno ga svakodnevno četkate i češljate. Do sada ste nakupine dlaka sa češlja i četke odstranjivali i bacali u smećnjake (kante za smeće). Nemojte više to činiti!
Posjedujete li dvorište, sigurno u njemu imate voluharice (mali sitni stvorovi slični poljskom mišu). Vjerojatno ih nikada nećete vidjeti, ali lako ćete uočiti rupice u tlu. Nastanjenje krta uočiti ćete pak stvaranjem velikog nereda u obliku hrpica svježe iskopane zemlje po cijelom dvorištu. Krt stvara krtičnjake koji ozbiljno narušavaju izgled travnjaka.
Sakupite nakupine psećih dlaka. Razgrnite krtičnjak i u otkrivenu rupu od krta ugurajte smotuljak dlake. Isti postupak primjenite i s rupicama voluharica. Učinak? Draga stvorenja iz vašeg dvorišta, preseliti će u susjedovo!

8 KOMENTARI

  1. Ako ovo ne pomogne, krtice se možete riješiti i tako da u zemlju zabodete praznu staklenu flašu pa kada puše vjetar, zvukovi koje on proizvodi u flaši otjerati će krta.

    • Neznam kakve vi krtove imate, ali moji u te iste plastične flaše nagurali psečju dlaku i još do pola flaše nagrnu zemlju…….valjda da ih propuh ne potegne!!!

  2. Slažem se da su krtice korisne. Inače, poslušala sam savjet iz članka i u krtovu rupu stavila čuperak dlake od našeg retrivera. Ali izgleda da je naša krtica pametnija – naprosto dlaku pljucne van i nikome ništa!

  3. Negdje sam pročitala da protiv voluharica pomaže ako se u jihovu rupu stavi češnjak, prerezani luk, gnojivo od lišća bazge i orahovog lišća, pa čak i smotuljak ljudske kose?! Uglavnom, jako su lukave i teško ih se riješiti!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here