StaklenkeČesto se poklopac staklenke zapeče ili je tvornički izuzetno snažno zatvoren. Sa većom staklenkom i ovaj problem dolazi više do izražaja. Mučite se! Svaki je problem rješiv, pa tako i ovaj. Kako otvoriti staklenku?
Postoji više načina:
1. Ukoliko ste dovoljno snažni (sistem valjanja klada) i poklopac će popustiti pred silom. Ukoliko neće, primjenite neki od slijedećih savjeta.
2.  Kovanicom, ukoliko stane između poklopca i staklenke i to na način da kovanicu ugurate između poklopca i staklenke i izvijate u jednu od strana.
3. Ako je staklenka manja, okrenite je naopačke i kratkim snažnim zamahom otvorenim dlanom udarite u dno staklenke. Ako poklopac nije popustio ponovite postupak. Završno otvaranje izvedite na standarni način: odvrtanjem poklopca u lijevo (obrnuto od kazaljke na satu).
4. Ukoliko je staklenka prevelika i nije pomogao ni jedan od prethodnih postupaka, možete upotrijebiti brusni papir i to tako da ga položite na poklopac grubom stranom. Rubove savijte prema gore. Tako ćete imati čvrst stisak nad poklopcem i lakše ćete ga odviti.
5. Izvijačem! Krajnji slučaj, a primjena ovog savjeta je ispoljavanje nemoći. Poklopac više neće biti upotrebljiv, a u sadržaju staklenke moglo bi se naći i stakla.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here