Kako poboljšati tjelesnu kondicijuProblem je odavno poznat i uvijek iznova aktualan u ovo doba godine. S prvim zrakama sunca problem viška kilograma povezan s manjkom tjelesne kondicije postao je i više nego očit pred očima javnosti. Prva činjenica: niste jedini! Vjerovali ili ne, postoje i ljudi koji imaju obrnuti problem – kako se udebljati, povećati mišićnu masu, izgledati krupnije, jače? No oni spadaju u onu skupinu sretnika koju ćemo zasad ostaviti po strani.
Ne očajavajte
Lako je pasti u očaj i zamišljati tragični scenarij o doživotnoj borbi s viškom kilograma i nedostatkom tjelesne kondicije. Sad je pravi trenutak da sami za sebe odlučite da ćete promijeniti stanje u koje ste se sami doveli (iako je tu činjenicu tako teško priznati).
Pokrenite se
Sve što je vrijedno iziskuje određeni trud. Prestanite odgađati aktivnosti i pokrenite se već danas! Nemate ideje kako početi? Izaberite aktivnosti koje vas raduju. Oduprite se opće prihvaćenom mišljenju da je za odličnu tjelesnu kondiciju potrebna vrhunska oprema i cijeli tim stručnjaka – kineziologa, osobnih trenera, nutricionista, … Jedini preduvjet za promjenu neželjenog stanja je vaša svjesna odluka o promjeni vaših navika.
Odabir aktivnosti
Kratka i brza šetnja, duga i opuštajuća šetnja, rolanje, vožnja biciklom, hodanje uz i niz stepenice, trčanje, vožnja romobilom ili skateboardom, brza šetnja s kućnim ljubimcem, jogging u društvu prijatelja/partnera/članova obitelji, vrtlarenje, … samo su neke od aktivnosti koje možete izabrati za poboljšanje vaše tjelesne kondicije. Važno je reći da je sve lakše uz dobro društvo – pozovite vama najdraže osobe da vam se pridruže i vrijeme “treninga” će vam proći u sekundi.
Ne odustajte
U slučaju lošeg vremena neke aktivnosti koje ste izabrali nisu više izvedive. I polako kreće poznati scenarij: ako niste vježbali u ponedjeljak, nećete ni u utorak, a nema nikakvog smisla da odjednom počnete vježbati u srijedu, zar ne? Krivo!!! Odluka da se napokon pokrenete može se donijeti u ponedjeljak, srijedu, petak ili pak nedjelju.
Zapamtite: odustajanjem od vježbanja odustajete od vlastitog zdravlja. Pokrenite se i budite sretni, poletni i puni energije!

1 KOMENTAR

  1. Pročitah ovo i autor ima potpuno pravo! Da bih se pokrenuo treba mi samo snaga volje. Ako je snaga volje niska nabavite si psa! Idem ga potražiti da me izvede u šetnju i lagano trčanje!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here