Popravak CD-aMalo tko je dovoljno pažljiv sa CD-ima. Stavljamo ih jedan na drugi, držimo u vrelom automobilu,… još samo nedostaje da se s njima poigramo kao s frizbijem. Usput, uzmete li CD-disk i lansirate ga kao frizbi, odletjeti će toliko daleko da na njega možete i zaboraviti. Sve bi to bilo u redu, no ta aktivnost može biti i pogibeljna. Zato radije stari CD pokušajte popraviti, a ako ne uspijete zbrinite ga na valjani način. Kako to napraviti?
CD temeljito očistite krpom koja ne ostavlja dlačice, sapunom i s malo vode. CD držite za rubove, ne dodirujte ga prstima.Brišite ga poprečno, nikako ne kružno. Stavite ga u CD gnijezo i ako i dalje preskače, na raspolaganju vam je drugi postupak: uzmite malo bijele paste za zube i prstom lagano premažite CD. Vlažnim papirnatim ubrusom lagano obrišite pastu. Potom novim suhim ubrusom osušite CD.
Provjerite jeste li uspjeli djelovanjem paste izgladiti manja oštećenja nastala preslušavanjem. Ako ste uspjeli, ubuduće čuvajte CD na primjeren način, a ako niste, tek tada razmišljajte što sa njim? No ni koji način ne može i ne smije završiti u kanti za smeće.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here