Kako protumačiti sanPsihologija se već jako dugo bavi tumačenjem snova. Snovi su sastavni dio našeg života i ne smijemo ih zanemariti jer nam često otkrivaju mnogo toga o našoj ličnosti čega često nismo svjesni i omogućavaju nam da se bolje spoznamo i napredujemo kao ličnost.
Za tumačenje snova prvo je potrebno zapamtiti san. Trebamo se potruditi da o snu zapamtimo što je moguće više detalja. Snovi se ne mogu posmatrati u osnovnom značenju, nego poput poezije i umjetnosti skrivaju poruku iza simbola i alegorija. Zbog toga nam je potreban dobar psihološki sanovnik. Evo kako izgleda primjer dobrog psihološkog tumačenja snova.

Primjer za tumačenje sna – San o autu

Auto je predmet koji često susrećemo i u stvarnom životu i u snovima. Šta znači sanjati auto?
Ako sanjate da vozite auto znači da su u vama proradile vaše ambicije i porivi. Držite „volan“ svog života u rukama odnosno upravljate kojim ćete se pravcem kretati u životu. Ovo je period kada biste čak mogli i promijeniti svoj pravac kretanja, ako to želite. Ali, prvo se zapitajte da li je ta vožnja u snu bila lagana i opuštena ili ste se osjećali kao na reliju?
U slučaju da ste suvozač ili putnik, znači da imate pasivne uloge u životu, prepuštate drugima da preuzmu kontrolu i da upravljaju vašim životom. Možda se zbog toga osjećate tako nesigurno i vaše samopouzdanje kao da je sve manje i manje? Ovakvi snovi vas upozoravaju na vašu zavisnost i nedostatak kontrole nad vlastitim životom.
Bezuspješno pokušavate upaliti auto. Osjećate se bespomoćno vezano za neku konkretnu situaciju.
Zaboravili ste gdje ste parkirali svoj auto. Ovo znači da ste nezadovoljni ili nesretni vezano za neki aspekt svog stvarnog života. Ne znate zapravo šta želite i kuda zapravo želite da idete.
Ovo bi bio primjer jednog tumačenja sna. Mnogo vremena provodimo sanjajući i spavajući. Upoznajmo i taj dio sebe. Neka snovi budu vaša vodilja kroz život. Vaša Sanjarica.

1 KOMENTAR

  1. Nedavno sam sanjala da vozim auto, ali stalno u rikverc pokušavajući izbjeći ljude na cesti iza automobila! Na sreću, nikoga nisam povozila. Kad sam pokušala voziti naprijed, došla sam do nekog zidića, pa opet rikverc- baš čudan san! Tko zna što znači!?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here