Plakari po meriKolika god da nam je kuća ili stan vrlo često nam se dešava da nemamo dovoljno prostora za odlaganje garderobe, obuće i drugih stvari. Najbolje mesto da sve to odložimo i sklonimo su svakako plakari, ali oni funkcionalni i po mogućstvu što veći.
Mogu biti razni i izrađuju se od različitih materijala. Plakare standardnih dimenzija možete naći u gotovo svakom salonu nameštaja a vrlo često i u većim trgovinskim centrima. U svakom delu doma da li se radi o plakaru za cipele u hodniku, plakaru u kupatilu ili spavaćoj sobi svaki prostor čini lepšim i bogatijim a pored toga ugradnim plakarima može se dobiti dodatni prostor za garderobu, posteljinu i razne druge stvari. Zbog toga je od velike važnosti na koji način je uređena sama unutrašnjost plakara kao i način na koji su raspoređene fijoke, police i ostalo jer od dobre organizacije zavisi i koliko stvari ćete moći da smestite u plakar i kako ćete se u njemu snalaziti odnosno moći da izvadite potrebne stvari.

Plakar jedne žene:

Uglavnom važi pravilo da svaka žena ima mnogo više odeće i obuće od muškarca pa je samim tim njoj potreban mnogo veći plakar kao i mnogo više prostora u njemu. Zbog toga je dobra organizacija u njemu veoma važna. Potrebno je obezbediti prvenstveno dovoljno polica i fijoka za stvari koje se drže složene a zatim dovoljnu visinu kao i prečku za stvari na vešalicama. Ukoliko se radi o plakarima od poda do plafona predlaže se da se gornje police koje nisu toliko pristupačne iskoriste za odlaganje sezonske odeće i obuće koja nam trenutno nije potrebna. Dubina fioka je takođe važna kako bi u njih mogao da se smesti sav veš kao i mnogi drugi modni predmeti koji su sastavni deo ormara svake ženske osobe. Tu su pre svega razni kaiševi, ešarpe, rukavice i mnoge druge sitnice a fijoke su idealne kako sve ovo ne bi bilo razbacano na sve strane.

Plakar jednog muškarca:

U odnosu na žensku garderobu i prostor u plakaru koji ona zauzima kod muškaraca je to malo drugačije. U plakaru je svakako i kod njih veoma važna dobra organizacija i adekvatno raspoređena unutrašnjost plakara ali je sve to moguće i na znatno manjem prostoru. Kod muškaraca je uglavnom najvažniji deo za kačenje stvari, naročito kod onih tipova muških osoba koje dosta nose elegantne košulje, pantalone i odela. Fijoke takođe mogu da posluže za dobro složen i raspoređen donji veš, čarape , kaiševe i sl.
Izvor : http://www.majstorbeograd.com/Stolar/Americki-plakari-po-meri.html

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here