Uši u kosiNe tako davno, ljudi koji bi imali uši smatrani su prljavcima. Danas, uši se javljaju i kod djece s visokim higijenskim navikama. Smatra se da prečesto pranje kose stvara temelj za nastanjenje ušiju. Kako se boriti protiv te neugode?
Na tržištu postoji mnoštvo medicinskih šampona za uništenje ušiju koji se, nažalost, ističu i toksičnošću. Uši postaju sve otpornije i borba protiv njih sve teža. Umjesto medikamenata na liječnički recept, postoji prirodna receptura za uništenje ušiju. Mnogi dermatolozi umjesto toksičnih, nedovoljno provjerenih preparata, propisuju majonezu kao potpuno neškodljiv, prirodan način za uništenje ušiju.
Kako majonezom uništiti uši? Djetetu naveče prije spavanja pažljivo, temeljito i obilato umasirajte majonezu u kosu i vlasište. Potom na glavicu navucite kapu za tuširanje i pustite da to sve odstoji preko noći, da što duže djeluje. Ujutro djetetu operite kosu šamponom, a zatim gustim češljem dobro isčešljajte kosu kako biste odstranili uši i gnjide. Postupak ponovite još jednom u narednih 6 do 10 dana kako biste bili sigurni da ste uklonili sve uši i gnjide (jajašca).

4 KOMENTARI

  1. U borbi protiv ušiju koristi se od prirodnih sredstava još ulje čajevca; također “stari” lijek za gnjide, kada se jednom riješite živih ušiju iz kose, je ocat (bilokoji). Kosu natopiti octom, ostaviti pola sata i onda gnjide ukloniti sitnim češljem. Kosu nije potrebno ispirati od octa.

  2. ja sam ovo pocela koristiti ,ali su ovi sitni zlotvori uporni ne izlaze iz glave.Ja i moja djevojcica od 12 godina smo bile pune vaski sad su nam ostale samo gnjide …uhhhhh kako se njih rijesiti .Koristila sam i ocat ,ali se bojim da se nisu zavukle po cijeloj kuci jer to nikada nisam imala i ne znam sta da radim .Iskreno sokirala sam se jer ne mogu vjerovati da meni kao med.radniku da se desi ovakav lapsus.Znam da nisam jedina u svemu ovome ,ali ovo je zaista nesto najgore imati u svom zivo

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here