Dnevna soba je središnja prostorija u svakom enterijeru, i stoga treba posvetiti posebnu pažnju njenom uređenju. Ona predstavlja ogledalo stana, u njoj se provodi najviše vremena, u njoj se ukućani druže, dočekuju prijatelje, proslavljaju praznike.
O stilovima za uređenje dnevne sobe može da se piše puno, stoga oni ovoga puta neće biti tema našeg teksta. Ovde će oni biti samo nabrojani, a nešto detaljnije će biti rečeno o samim principima uređenja.
Kako urediti dnevnu sobuStilovi za uređenje dnevne sobe
Postoji više različitih stilova kojima je moguće urediti dnevnu sobu, a mi ćemo ovde nabrojati neke od njih:
1. Španski
2. Romantični
3. Tradicionalni
4. Savremeni
5. Seoski
6. Ekletički
7. Neoklasični
8. Moderni
Nešto više o stilovima za uredjenje dnevne sobe možete čitati na portalu www.enterijerstana.com
Dnevna soba u malom stanu predstavlja njegovo središte, centar gde se odvija većina aktivnosti.
Iz tog razloga Enterijer dnevne sobe treba da bude rasterećen viška nepotrebnih stvari, dok sa druge strane potrebno je uz pomoć multifunkcionalnog nameštaja obezbediti neophodan konfor i kvalitet života svim ukućanima.
Rasveta u enterijeru treba da bude uklopljena neutralno, da mu daje posebnu notu, ali da ne dođe do preterivanja i tako odvčce pažnju od bitnih stvari. Obavezan je luster na centralnoj poziciji, koji će dobro osvetliti prostoriju, a uz pomoć dodatnih rasvetnih tela enterijeru se može dati posebna nota.
Dnevnu sobu je poželjno obogatiti policama, knjigama i drugim sitnicama koje će od nje učiniti prijatno mesto za svakodnevni boravak.

1 KOMENTAR

  1. Dnevni boravak je središnje mjesto okupljanja za druženje i opuštanje sa obitelji i prijateljima. Postoje mnogi dizajni i savjeti za njegovo najbolje uređenje koje se razlikuje pojedinačno od osobe do osobe, zbog čega je bitno na vrijeme odabrati idealan stil uređenja za vas. Ja sam ljubitelj više tradicionalnog stila uređenja!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here