Pas sa čarapamaMoj pas Kad god imate priliku, vodite svog psa u prirodu!
Idete li na duži put sa svojim psom, svakako vodite računa da boravak u uskom prostoru automobila vašem psu na neki način predstavlja mučenje. Neki psi ne podnose dobro putovanja. Nedostatak zraka, visoka temperatura,..dugi put. Zato se zaustavljajte češće nego inače, a putujte što ranije ili predveče da izbjegnete vrućine.
Za vašeg psa, pored redovnih, ponesite i neke nužne stvari. Neka se tu nađe: sprej za dezinfekciju, antibiotska krema (npr.garamicin), tablete protiv proljeva,…nemojte zaboraviti i njegove omiljene igračke i poslastice. Psi kontinentalci vrlo teško mogu odoljeti da ne popiju vodu iz mora ili da ne skaču po opasnom oštrom kamenju.
Mnogi vlasnici ozbiljno griješe orezujući kanđe na šapama velikih pasa. Takav pas će sigurno vrlo brzo potrošiti ono malo nokta što mu je preostalo i doći do tkiva s mnoštvom živaca. I evo ozljede i vaš boravak postaje noćna mora. Pas je željan aktivnosti, trčanja, plivanja,..
Kako si pomoći?
Uzmite sportske čarape i navucite ih psu na noge. Zavežite po mogućnosti s gumiranom trakom ili elastičnim zavojem, ali pritom vodite računa da ne stegnete previše. Stvar će vam biti puno jednostavnija na zadnjim nogama nego na prednjim. No sigurno ćete psa zaštititi od daljnjeg ozljeđivanja.
Napomena: ovo je nedavno isprobano u praksi i stvarno djeluje!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here