Kava u zrnuKava nije samo napitak!
Znaju li Amerikanci, kao najveći potrošači kave na svijetu, da kava nije samo čudesni napitak? Prosječan kavopija popije u prosjeku tri šalice kave dnevno! Ali, da li znaju da se kava može koristiti na nebrojeno mnogo načina: kao prihrana bilju, kao zaštita vrta od susjedovih mačaka, zaštita od štetnika u vrtu, …..te za uklanjanje neugodnih mirisa.
Kavom možete ukloniti neugodne mirise s ruku!
Domaćicama su ruke svakodnevno izložene preuzimanju mirisa od češnjaka, ribe koju su upravo očistile ili od neke druge hrane intenzivnog mirisa. Pao vam je lanac na biciklu ili ste se umrljali kremom za laštenje cipela … no, nema problema ukoliko imate kavu u zrnu. Kako? Uzmite nekoliko zrna kave i protrljajte ih u rukama onako kao da ih perete pod mlazom vode. Eterična ulja kave preuzeti će neugodne mirise. Potom operite ruke toplom vodom i sapunom!
Kako osvježiti hladnjak kavom?
Koliko često nam se dogodi da u hladnjaku u nekom od pretinaca zaostane nešto pokvarljivo poput komada mesa u foliji ili trulog povrća. Razlog neugodnog mirisa može biti i kvar ili hladnjak koji nismo koristili duže vrijeme. Kako ukloniti neugodni miris? Uzmite nekoliko malih tanjurića i na njih istresite žličicu do dvije svježe mljevene kave. Stavite u hladnjak i ostavite preko noći. Mljevenoj kavi možete dodati i mljeveni cimet, prašak za pecivo ili vaniliju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here