Kuhana kavaKava nije samo omiljeni napitak!
Ako uzmemo u obzir koliko je mukotrpno uzgojiti kavu da bismo je u zrnu ili mljevenu našli na policama marketa, nemojmo si dozvoliti bacanje jednom već kuhane kave. I takva, već potrošena kava, ima svoju primjenu.
Kako soc kave upotrijebiti u vrtu?
Soc kave posušite do praha. Prah izmiješajte sa sjemenom koje ćete sijati. Ne samo da ćete tako sjeme lakše posijati, već će miris kave otjerati štetnike u tlu. Veći učinak možete postići ako koristite svježe samljevenu kavu. Miris će biti intenzivniji, a time i učinak bolji. Osim tjeranja štetnika, kava će poslužiti i kao prihrana vašem povrću .
Kava kao prihrana bilju. Čuvajte soc kave i kad ga prikupite dovoljno, obogatite zemlju oko ruža i drugih zimzelenih biljaka. Naravno i kompost će biti bogatiji ukoliko u njega umiješate kavu.
Ukoliko imate vrt s finom, rahlom zemljom to će biti vrlo atraktivno područje za sve mačke iz kvarta da se lijepo rasterete. Osujetite im plan na način da u zemlju pomiješate kavu i korice od naranče. Mačke će uslijed jakog mirisa potražiti drugi zahod!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here